La recepta de magdalenes del Xavier Barriga és increïble. Li pots anar introduint els canvis que vulguis que sempre són espectacularment delicioses. (Magdalenes per esmorzar com una reina, magdalenes de nabius vermells)
Aquest cop tenia força dubtes, perquè els canvis eren més que importants. Gairebé canviava la recepta sencera.
La farina blanca per farina integral d’espelta, el sucre blanc per sucre “mascobado”, he tret la mel, i he canviat la llet normal per llet d’arròs.
Qui diria que porten ingredients tan “estranys”… em van agradar tant que en vaig fer ahir i aquest cap de setmana repeteixo per congelar-les per esmorzar!
Us les recomano, sigui en la versió que sigui. Jo sempre les havia fet amb farina blanca i sucre normal, però crec que així em van agradar més.
- 2 ous grossos
- 175 g de sucre de canya morè sense refinar “mascobado” (no és igual que el sucré morè normal, però també el podeu canviar)
- 60 ml de llet d’arròs (o de vaca)
- 190 g d’oli de gira-sol
- 210 g de farina integral d’espelta
- pell d’una llimona ratllada
- 5 g de llevat Royal
Procediment:
- Batre els ous i el sucre amb les varetes elèctriques
- Afegir la llet i a continuació l’oli. L’oli es va afegint en forma de fil i batent constantment
- Incorporar la farina i el llevat.
- Posar-hi la pell de llimona i barrejar fins que la massa sigui homogènia.
- Deixar reposar a la nevera una hora mínim
- Repartir la massa en motlles.
- Fornejar a uns 180ºC fins que estiguin cuites (uns 15 minuts)
Retroenllaç: Magdalenes integrals amb pastanaga | Cuina Amor i Ciència
Reblogged this on Celler-Adocse.
No me quedaron tan bonitas como las de tu foto, pero de sabor sí. Yo creo que fue porque no las batí lo suficiente, porque el bol no era muy profundo y empezó a salpicar para todos lados y seguí batiendo a mano… veremos la próxima!
Si no te quedaron muy bonitas mejor! Así es la excusa perfecta para repetirlas!
Una pregunta… a cuánto equivale aprox. los 190 gr deaceite de girasol? En ml o en tazas? Gracias!
Pues unos 210-220 ml de aceite. Entre 200 y 230 ml, no notarás la diferencia! Si las haces ya me dirás que tal!
Gracias!! Te cuento que tu “coca de pastanaga” causó furor este invierno!!!
Genial! ya me dijo mi madre que te había gustado! Gracias!