Magdalenes d’espelta

La recepta de magdalenes del Xavier Barriga és increïble. Li pots anar introduint els canvis que vulguis que sempre són espectacularment delicioses. (Magdalenes per esmorzar com una reina, magdalenes de nabius vermells)

Aquest cop tenia força dubtes, perquè els canvis eren més que importants. Gairebé canviava la recepta sencera.

La farina blanca per farina integral d’espelta, el sucre blanc per sucre “mascobado”, he tret la mel, i he canviat la llet normal per llet d’arròs.

magdalenes

Qui diria que porten ingredients tan “estranys”… em van agradar tant que en vaig fer ahir i aquest cap de setmana repeteixo per congelar-les per esmorzar!

Us les recomano, sigui en la versió que sigui. Jo sempre les havia fet amb farina blanca i sucre normal, però crec que així em van agradar més.

magdalenes3

Ingredients:

  • 2 ous grossos
  • 175 g de sucre de canya morè sense refinar “mascobado” (no és igual que el sucré morè normal, però també el podeu canviar)

             sucre

  • 60 ml de llet d’arròs (o de vaca)
  • 190 g d’oli de gira-sol
  • 210 g de farina integral d’espelta
  • pell d’una llimona ratllada
  • 5 g de llevat Royal

Procediment:

  1. Batre els ous i el sucre amb les varetes elèctriques
  2. Afegir la llet i a continuació l’oli. L’oli es va afegint en forma de fil i batent constantment
  3. Incorporar la farina i el llevat.
  4. Posar-hi la pell de llimona i barrejar fins que la massa sigui homogènia.
  5. Deixar reposar a la nevera una hora mínim
  6. Repartir la massa en motlles.
  7. Fornejar a uns 180ºC fins que estiguin cuites (uns 15 minuts)

magdalenes2

8 thoughts on “Magdalenes d’espelta

  1. Retroenllaç: Magdalenes integrals amb pastanaga | Cuina Amor i Ciència

  2. No me quedaron tan bonitas como las de tu foto, pero de sabor sí. Yo creo que fue porque no las batí lo suficiente, porque el bol no era muy profundo y empezó a salpicar para todos lados y seguí batiendo a mano… veremos la próxima!

Deixa un comentari