Les llenties vermelles estan desproveïdes de pell i això les fa més digestives, però també fa que al bullir-les quedin molt desfetes, per això són ideals per purés, cremes… o hamburgueses.
D’hamburgueses vegetals ja en vaig fer un cop (hamburgueses vegetarianes) i van agradar-me molt.
Aquestes no han quedat enrera. Al contrari! No sé si és que ja no recordo les altres, el curry, el gust suau de les llenties vermelles o la gana que tenia, però estaven molt bones.
Si les congeleu, poseu una mica de paper de forn entre hamburguesa i hamburguesa, i abans de coure-les enfarinar-les.
Ingredients:
- 250 g de llenties vermelles
- alga kombu (opcional)
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 all
- sal, oli, curry, julivert
- 40 g de pa ratllat
- farina per enfarinar
Procediment:
- Rentar i coure les llenties vermelles amb sal i alga kombu (opcional).
- Tallar la ceba i les pastanagues a daus i el porro a rodanxes.
- Sofregir un all picat. Afegir la ceba i quan estigui trasparent incorporar el porro i la pastanaga (recordeu afegir-hi sal), fins que les verdures estiguis dauradetes.
- Colar les llenties, que hauran quedat molt desfetes i posar-les en un bol de vidre.
- Amb les mans ben netes, aixafar les llenties (o passar-les per la trituradora, però no és necessari).
- Incorporar les verduretes, una mica de julivert picat i curry al gust, també opcional. Jo vaig posar una culleradeta, i pel meu gust li dóna un toc fantàstic.
- Afegir el pa ratllat per fer més consistent la massa. Jo vaig posar 40 g, però si us cal, poseu-ne més.
- Formar les hamburgueses amb les mans, enfarinar-les i fer-les a la planxa amb una mica d’oli per tal que no s’enganxin.
- Aneu alerta al manipular-les perquè són hamburgueses tovetes.
Retroenllaç: Hamburgueses de llenties vermelles | Celler-Adocse
Reblogged this on Celler-Adocse.