Comencem el dia amb una mini magdalena? Com que és mini, els remordiments també són minis…
Són les magdalenes d’espelta que ja havia explicat fa temps però amb menys oli i afegint pastanaga.
Ingredients:
- 2 ous grossos
- 175 g de sucre de canya morè amb melassa (potser amb una mica menys n’hi ha prou)
- 60 ml de llet de civada
- 70 g d’oli de gira-sol + 30 g d’oli d’oliva verge extra
- 210 g de farina integral d’espelta
- 1 pastanaga
- pell d’una llimona ratllada
- 8 g de llevat Royal
Procediment:
- Batre els ous i el sucre amb les varetes elèctriques
- Afegir la llet i a continuació l’oli i seguir batent.
- Incorporar la farina i el llevat.
- Posar-hi la pastanaga pelada i ratllada i la pell de llimona i barrejar fins que la massa sigui homogènia.
- Repartir la massa en motlles.
- Fornejar a uns 210ºC durant 5 minuts i baixar a 180 ºC fins que estiguin cuites (uns 10 minuts si són minis com aquestes).
Retroenllaç: Magdalenes integrals amb pastanaga | Celler-Adocse