Ara és una sensació rara en què els dies passen ràpid però el temps lent. O no és que passi lent, sinó que ja són molts dies…
I tots aquests dies s’ha de menjar i a poder ser, bé! En tots els sentits!
El plat d’avui és relativament lleuger. Unes verduretes, ou i noodles. Poc oli. I si no us passeu amb la salsa de soja, que porta molta sal, no és una mala opció.
Jo reconec que m’hi passo…
De fet, crec que els he fet per no prendre’m la salsa de soja directament a cullerades. O amorrar-me a l’ampolla, sent menys fina…
Quan això acabi vull un restaurant japonés jaaaaa!!!!
Ingredients:
- 150 g de bolets shiitake
- 1 ceba de figueres petita
- 1 ceba tendra
- 2 mongetes verdes planes
- 1 pastanaga
- 3 ous
- Noodles
- cacauets
- salsa de soja
- sal
- oli d’oliva verge extra
Procediment:
- Preparar bé les verdures:
- Tallar les cebes a làmines molt fines
- Tallar els shiitake prims
- Tallar les mongetes verdes en forma de bastonets prims i d’uns tres dits de llarg
- Pelar la pastanaga. Amb el mateix pelador, fer làmines molt primes i després tallar-les de manera que quedin com uns bastonets prims, com les mongetes.
- En un wok o paella una mica fonda, posar un parell de cullerades d’oli i saltejar els shiitake. Quan estiguin una mica daurats treure i reservar.
- Batre els ous amb una mica de sal. Fer-lo al wok a foc lent i anar remenant constantment per tal que quedi esmicolat.
- Posar aigua al foc i bullir els noodles.
- Mentre anem preparant els noodles acabar de saltejar les verdures: Si el wok ha quedat brut de l’ou, netejear-lo. Posar-hi dues cullerades d’oli més i quan sigui ben calent afegir la ceba i saltejar 1 minut, donant alguna volta.
- Passat aquest minut, afegir la pastanaga i la mongeta tendra entre un i dos minuts més. Ha de quedar al dente.
- Apagar el foc i afegir els shiitake i l’ou. Posar-hi salsa de soja al gust i remenar per integrar-ho tot.
- Escórrer els noodles, i afegir-los sobre les verdures. Remenar i rectificar amb salsa de soja, si us cal.
- Servir amb uns cacauets torrats pel damunt.