Arròs integral amb llet d’arròs per esmorzar

Si no hagués estat per la Marta, una companya de feina, no haguria fet aquesta entrada.

Ha estat malalta de la panxa, i aquest matí xerrant per whatsapp em deia que si no menja arrosset o pa, la resta de menjar encara no se li posa bé.

a3L’any passat jo em vaig trobar en una situació semblant que se’m va allargar força temps, i va ser quan vaig començar a esmorzar aquest arròs. Se’m posava bé, em treia la gana durant moltes hores, no tenia pujades i baixades d’energia típiques dels esmorzars amb sucres… Em va anar tan bé que quan ja vaig estar recuperada, vaig continuar esmorzant així uns quants dies a la setmana. No sempre amb arròs. També mill, blat sarraí, quinoa… I ara ja no sóc l’única de casa que esmorza així!

a2Quan aquest matí li he comentat i m’ha demanat que si ho trobaria al blog, he pensat que aprofitant que avui en faria per tenir esmorzars aquesta setmana, ho podria penjar per ella i per donar-vos idees d’esmorzars diferents. a4Així que Marta, espero que et recuperis molt aviat, que tenim un dinar pendent!

Ingredients:

  • 2 tassetes d’arròs integral
  • 4 tassetes d’aigua (el doble que d’arròs)
  • 1 mica de sal
  • Alga kombu o espagueti de mar (opcional)
  • llet d’arròs
  • melassa d’arròs (o mel o sucre)
  • panses (també es poden posar aranyons vermells, pinyons…)
  • pell de mitja llimona
  • mitja branca de canyella

a1Procediment:

  1. Rentar l’arròs i posar-lo en un cassó amb l’aigua, el polsim de sal i si es vol, una mica d’algues per aprofitar les sals minerals.
  2. Amb el cassó tapat, posar-lo a foc fort fins que bulli. Llavors abaixar el foc i deixar l’arròs fent xup-xup ben a poc a poc fins que es begui tota l’aigua (uns 45 minuts).
  3. Quan l’arròs estigui cuit, afegir la llet d’arròs fins que el cobreixi, un grapat de panses, la pell de llimona, ben neta, la branca de canyella i una cullerada de melassa d’arròs (o el que creieu per endolcir l’arròs).
  4. Deixar a foc fluix fins que s’hagi begut quasi tota la llet.
  5. Repartir en potets petits i un cop fred desar-ho a la nevera. Us aguantaran entre 3 i 4 dies.
Advertisement

3 thoughts on “Arròs integral amb llet d’arròs per esmorzar

  1. Moltes gràcies per la teva recepta. Tinc dos preguntes. Quanta alga de kombu tinc que posar fer l’arròs? la melassa d’arròs es pot intercanviar per melassa de blat?

    • Hola Sergi!! I tant que pots intercanviar les melasses!
      Pel que fa a l’alga kombu, jo poso un tros d’uns 5 cm. Molts cops també ho faig amb espagueti de mar, si faig més quantitat d’arròs, perquè llavors guardo una part de l’arròs per fer-lo amb verdures i hi poso també l’espagueti de mar. I… no sé com explicar-ho… però també seria una quatitat petita. Entre 5 i 10 tires d’espagueti de mar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s