Si no hagués estat per la Marta, una companya de feina, no haguria fet aquesta entrada.
Ha estat malalta de la panxa, i aquest matí xerrant per whatsapp em deia que si no menja arrosset o pa, la resta de menjar encara no se li posa bé.
L’any passat jo em vaig trobar en una situació semblant que se’m va allargar força temps, i va ser quan vaig començar a esmorzar aquest arròs. Se’m posava bé, em treia la gana durant moltes hores, no tenia pujades i baixades d’energia típiques dels esmorzars amb sucres… Em va anar tan bé que quan ja vaig estar recuperada, vaig continuar esmorzant així uns quants dies a la setmana. No sempre amb arròs. També mill, blat sarraí, quinoa… I ara ja no sóc l’única de casa que esmorza així!
Quan aquest matí li he comentat i m’ha demanat que si ho trobaria al blog, he pensat que aprofitant que avui en faria per tenir esmorzars aquesta setmana, ho podria penjar per ella i per donar-vos idees d’esmorzars diferents.
Així que Marta, espero que et recuperis molt aviat, que tenim un dinar pendent!
Ingredients:
- 2 tassetes d’arròs integral
- 4 tassetes d’aigua (el doble que d’arròs)
- 1 mica de sal
- Alga kombu o espagueti de mar (opcional)
- llet d’arròs
- melassa d’arròs (o mel o sucre)
- panses (també es poden posar aranyons vermells, pinyons…)
- pell de mitja llimona
- mitja branca de canyella
- Rentar l’arròs i posar-lo en un cassó amb l’aigua, el polsim de sal i si es vol, una mica d’algues per aprofitar les sals minerals.
- Amb el cassó tapat, posar-lo a foc fort fins que bulli. Llavors abaixar el foc i deixar l’arròs fent xup-xup ben a poc a poc fins que es begui tota l’aigua (uns 45 minuts).
- Quan l’arròs estigui cuit, afegir la llet d’arròs fins que el cobreixi, un grapat de panses, la pell de llimona, ben neta, la branca de canyella i una cullerada de melassa d’arròs (o el que creieu per endolcir l’arròs).
- Deixar a foc fluix fins que s’hagi begut quasi tota la llet.
- Repartir en potets petits i un cop fred desar-ho a la nevera. Us aguantaran entre 3 i 4 dies.
Moltes gràcies per la teva recepta. Tinc dos preguntes. Quanta alga de kombu tinc que posar fer l’arròs? la melassa d’arròs es pot intercanviar per melassa de blat?
Hola Sergi!! I tant que pots intercanviar les melasses!
Pel que fa a l’alga kombu, jo poso un tros d’uns 5 cm. Molts cops també ho faig amb espagueti de mar, si faig més quantitat d’arròs, perquè llavors guardo una part de l’arròs per fer-lo amb verdures i hi poso també l’espagueti de mar. I… no sé com explicar-ho… però també seria una quatitat petita. Entre 5 i 10 tires d’espagueti de mar.
Reblogged this on Celler-Adocse.