Fa temps que em demanaven brioix. I no és que sigui especialment difícil de fer però s’ha d’estar pendent dels llevats i no sempre tinc temps. Però ara, amb això de no sortir de casa, aquesta excusa no valia.
I sort!!! Perquè no sé si van ser les ganes o què, però el vam trobar bo… boníssim! En queda un trosset al congelador però quasi el mengem d’una tirada… No tenim fondo!
Aquest cop el vaig fer a mà. Però evidentment es pot amassar a la panificadora o al robot de cuina.
Ingredients:
- 180 g de sucre
- 120 g de llet sencera
- 3 ous M
- 25 g de llevat fresc
- 500 g de farina de força
- 1 culleradeta de sal
- 90 g de mantega
- Per pintar el brioix: un ou o llet
- Sucre humitejat per posar-lo per damunt
Procediment:
- Batre els ous amb el sucre i afegir la llet.
- Incorporar el llevat esmicolat i ajudar-lo a dissoldre’s.
- Afegir la farina i la sal. Amassar amb paciència. Aquesta massa és molt enganxifosa però després quedarà tendre, tendre.
- Posar la mantega, a temperatura ambient, tallada en daus i anar-la incorporant a la massa amb les mans.
- Quan la mantega ja estigui integrada tapar el bol i deixar reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum.
- Passat aquest temps, que pot ser entre hora i mitja i tres hores, desgasificar la massa tornant a amassar-la una mica. Feu-ho amb les mans untades en oli, i així i tot probablement se us enganxarà a les mans.
- Fer boles amb la massa (o intent de boles) i disposar-les en un motlle d’entre 24 i 28 cm de diàmetre, amb paper de forn.
- Posar una bola al centre i les altres envoltant-la.
- Tapar i deixar reposar fins que dobli el volum. En el meu cas ho vaig deixar tota la nit a la nevera.
- Abans d’enformar, pintar el brioix amb un ou batut o amb llet i espolsar sucre humit pel damunt.
- Introduir al forn pre-escalfat a 180ºC, amb calor a dalt i a baix, uns 30 minuts. Si se us daura massa, posar paper d’alumini al damunt a mitja cocció.