Brioix portuguès

Fa temps que em demanaven brioix. I no és que sigui especialment difícil de fer però s’ha d’estar pendent dels llevats i no sempre tinc temps. Però ara, amb això de no sortir de casa, aquesta excusa no valia.

b3

I sort!!! Perquè no sé si van ser les ganes o què, però el vam trobar bo… boníssim! En queda un trosset al congelador però quasi el mengem d’una tirada… No tenim fondo!

b2

Aquest cop el vaig fer a mà. Però evidentment es pot amassar a la panificadora o al robot de cuina.

b1b4

Ingredients:

  • 180 g de sucre
  • 120 g de llet sencera
  • 3 ous M
  • 25 g de llevat fresc
  • 500 g de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
  • 90 g de mantega
  • Per pintar el brioix: un ou o llet
  • Sucre humitejat per posar-lo per damunt

Procediment:

  1. Batre els ous amb el sucre i afegir la llet.
  2. Incorporar el llevat esmicolat i ajudar-lo a dissoldre’s.
  3. Afegir la farina i la sal. Amassar amb paciència. Aquesta massa és molt enganxifosa però després quedarà tendre, tendre.
  4. Posar la mantega, a temperatura ambient, tallada en daus i anar-la incorporant a la massa amb les mans.
  5. Quan la mantega ja estigui integrada tapar el bol i deixar reposar en un lloc càlid fins que dobli el volum.
  6. Passat aquest temps, que pot ser entre hora i mitja i tres hores, desgasificar la massa tornant a amassar-la una mica. Feu-ho amb les mans untades en oli, i així i tot probablement se us enganxarà a les mans.
  7. Fer boles amb la massa (o intent de boles) i disposar-les en un motlle d’entre 24 i 28 cm de diàmetre, amb paper de forn.
  8. Posar una bola al centre i les altres envoltant-la.
  9. Tapar i deixar reposar fins que dobli el volum. En el meu cas ho vaig deixar tota la nit a la nevera.
  10. Abans d’enformar, pintar el brioix amb un ou batut o amb llet i espolsar sucre humit pel damunt.
  11. Introduir al forn pre-escalfat a 180ºC, amb calor a dalt i a baix, uns 30 minuts. Si se us daura massa, posar paper d’alumini al damunt a mitja cocció.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s