Ostres! Ahir vaig adonar-me que últimament només publicava coses salades! Així que vaig decidir posar-hi remei…
Aquesta coca m’encanta!
Recordo que la primera vegada que la vaig fer, deu fer ja uns 7 anys, va ser perquè una amiga em va comentar que havia tastat un pastís de pastanaga i em va cridar l’atenció.
De totes les receptes que hi ha, vaig triar una semblant a aquesta.
Dic semblant perquè crec que la original duia ametlles i menys pastanaga. I a més feia batre els rovells a punt de neu.
Jo l’ha vaig anar canviant i ara sempre la faig així. És com més m’agrada. Sempre surt bé i és tendre i esponjosa. La pastanaga fa que quedi molt melosa i humida. Una delícia!
Ingredients:
- 100 g sucre
- 2 ous
- 100 ml d’oli de gira-sol
- 2 pastanagues grosses
- 100 g de farina integral (si no en teniu pot ser blanca)
- 100 g d’avellanes torrades
- 1 culleradeta de postres canella
- 1/2 culleradeta de cafè de nou moscada acabada de ratllar
- 1 sobre llevat Royal
Procediment:
- Picar o triturar les pastanagues (netes) i les avellanes. Deixeu-ho tan fi com vulgueu.
- Batre els ous amb el sucre.
- Incorporar les pastanagues i avellanes picades, la canyella, la nou moscada i l’oli. Remenar-ho tot.
- Afegir la farina i el llevat. Remenar fins que quedi homogeni.
- Coure al forn, prèviament escalfat a 150ºC fins que estigui cuit (uns 30-40 minuts)
Retroenllaç: Coca de pastanaga | Celler-Adocse
Retroenllaç: Carrot cake amb frosting de formatge | Cuina Amor i Ciència