Magdalenes per esmorzar com una reina

Doncs sí, magdalenes per esmorzar com una reina!!!

Ara fa just cosa d’un any, un bon amic em va escriure:

“Ja es la segona vegada que parles de reines. T’agradaven molt de petita?, en plan com a les nenes d’ara volen ser princeses, volies ser reina d’un castell?”

magdalenes1

I vaig adonar-me que sí que faig servir força aquesta expressió, que de petita sí que em vaig disfressar de reina, i no de princesa, i que potser sí que volia ser reina per manar molt! Hahahahahahaha. Com que no ho puc ser, sóc professora, i també mano bastant.

magdalenes3

I com a professora també he estat uns dies fora per fer el crèdit de síntesi. Vam anar a Esterri d’Àneu, i vam pujar a l’Estany de Sant Maurici. Estava absolutament preciós! I si no us ho creieu mireu la foto!!

neu

Per fer aquestes magdalenes, he tornat a basar-me en la recepta de Xavier Barriga, que vaig descobrir al blog La Cuina de casa (és que m’encanta!!)

Ingredients:

  • 2 ous grossos
  • 175 g de sucre
  • 60 ml de llet
  • 190 g d’oli de gira-sol
  • 210 g de farina
  • 2 culleradetes de mel
  • 5g de llevat Royal
  • 40-50 g de xocolata negra picada o ratllada
  • nocilla blanca i negra

Procediment:

  1. Batre els ous i el sucre amb les varetes elèctriques
  2. Afegir la llet, la mel i a continuació l’oli. L’oli es va afegint en forma de fil i batent constantment
  3. Incorporar la farina i el llevat tamisats
  4. Posar-hi la xocolata ratllada i barrejar suaument
  5. Deixar reposar a la nevera una hora mínim
  6. Repartir la massa en motlles: Posar una cullerada de massa, una mica de nocilla, i acabar de tapar amb una altra cullerada de massa.
  7. Fornejar a uns 180ºC fins que estiguin cuites (uns 15 minuts)

magdalenes5     magdalenes4

Anuncis

5 thoughts on “Magdalenes per esmorzar com una reina

  1. Retroenllaç: Magdalenes d’espelta | Cuina Amor i Ciència

    • Mai fallen! Són genials! I quan les faig més grosses amb sucre pel damunt i queden amb el bony… la gent es pensa que són comprades al forn! Són genials!
      Amb la nocilla dins… has d’anar a confessar-te perquè deuen ser pecat…! 😛
      Merci per les teves receptes Gemma!

  2. Ja fa dies que et volia dir que segueixo el teu blog i fins i tot he posat en pràctica alguna de les receptes que proposes. Avui m’has fet pensar en les magdalenes i també en Esterri. Da un parell d’anys hi vaig anar jo també! Com passa el temps…. Espero seguir llegin-te i que entre linies vagi sabent de tu i de tots els que també van ser, ara fa un parell d’anys, els meus companys de feina. Salut i teca!!
    Alba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s