Avui m’he reincorporat a la feina després de les vacances nadalenques, i he de dir que malgrat la mandra que em feia ha estat una tornada molt agradable. I me n’he adonat quan a cada cara que veia, d’alumnes o companys, em sortia un somriure sincer, i pensava… me n’alegro de tornar-te a veure!
Si heu pogut desconnectar uns dies, espero que la vostra tornada hagi estat ben bonica, també!
Avui us deixo una recepta de nivell extra-fàcil i molt bona! Un salmó marinat en 24h!
Ingredients:
- 1/2 cua de salmó sense espines
- Sal gruixuda
- Sucre
- Anet sec (Eneldo, en castellà)
- Oli d’oliva
Procediment:
- Congelar el salmó i descongelar-ho un dia abans de fer-lo servir. Descongeleu-lo a la nevera sobre una reixeta per tal que els líquids no estiguin en contacte amb el peix.
- Pesar el salmó.
- Pesar la mateixa quantitat de sal gruixuda que el pes del salmó.
- Pesar la mateixa quantitat de sucre. Si no voleu pesar-ho, podeu fer a ull… no importa que la quantitat sigui exacte, només és per cobrir el salmó.
- Barrejar la sal, el sucre i l’anet que vulgueu.
- En un tupper de mida una mica més gran que el salmó, posar la meitat de la barreja de sal i sucre.
- Posar al damunt el salmó, net i sec, amb la pell cap avall.
- Posar una mica d’anet per damunt i acabar de cobrir amb la barreja de sal i sucre.
- Posar al damunt un pes. Jo vaig posar un bric de caldo. Embolicar-ho tot amb paper film per tal que faci pressió i quedi protegir.
- Deixar entre 24 i 48 h a la nevera. A mi m’agrada amb 24h. Amb 48h pel meu gust està massa ressec.
- Passades aquestes hores, treure el salmó de la sal, esbandir-lo bé amb aigua, posar-hi una mica d’oli d’oliva pel damunt per fer-li una capa protectora i guardar a la nevera embolicat en paper film.
- Ja el podeu anar tallant a làmines primes o com vulgueu i a gaudir-ne!!
Retroenllaç: Salmó marinat | Celler-Adocse