Aquesta recepta és una mica “a ojo de buen cubero”, si modifiqueu les quantitats, us quedarà bo igual. Aquestes mesures eren per 2-3 persones. Si sou més o mengeu molt potser us queda una mica curta la salsa. Afegiu una mica més de tot.
La salsa es fa en un moment i estava boníssima. D’aquelles de sucar-hi pa sense parar.
La clau és el vi blanc. Si podeu feu-ne servir un decent perquè els aromes que deixa queden molt potenciats.
En aquest cas, teníem obert un vi blanc de la Terra Alta, CLOT d’encís. I vaig pensar que era adequat perquè una mica en un clot sí que hi estem, però anant amunt eh!
Així com l’altre dia estava en hores baixes, avui en canvi estic molt bé. Quasi que si m’oblidava de tot, em semblaven vacances… Dia relaxat, en família, gaudint d’un bon sol a la terrassa, un vermut, que avui és diumenge i s’ha de notar… i a la tarda cine! A casa, però amb crispetes i tot!
Ingredients:
- Llom de porc filetejat. No massa prim que si no quedarà ressec. I si és de dos colors millor.
- 150 g de xampinyons
- 2 cebes mitjanes
- 150-200 mL nata del 35%
- vi blanc (uns 100-125 mL)
- sal
- pebre
- oli d’oliva verge extra
Procediment:
- Tallar la ceba el més petit que pugueu.
- Rentar i tallar els xampinyons a làmines.
- Escalfar en una paella una mica d’oli i passar-hi el llom, amb una mica de sal, volta i volta. Reservar-lo en un plat.
- Afegir una mica més oli a la paella i sofregir la ceba amb un polsim de sal.
- Quan la ceba sigui transparent, incorporar els xampinyons amb un altre polsim de sal i deixar-ho fins que tot quedi dauradet. Anar remenant de tant en tant.
- Quan els xampinyons i la ceba ja siguin daurats, afegir mig got de vi blanc i deixar que s’evapori l’alcohol.
- Finalment, incorporar la nata. Entre 150 i 200 mL, com veieu.
- Deixar fent xup-xup uns tres minuts i afegir els talls de llom que havíem reservat.
- Esperar uns 3 minuts més, moldre una mica de pebre pel damunt al final i… a disfrutar!