Quiche de tomàquet i quiche de bacon

1546023_748392145199283_6939993121832697981_n 

Les quiches són tan fàcils que es poden fer de qualsevol cosa i en qualsevol moment.

q1

Us en proposo dues: una més elaborada, la quiche de bacon amb xampinyons i ceba, i una rapidíssima però també boníssima de tomàquet.

q2

Acabades de treure del forn, un cop s’han refredat una mica, estan boníssimes, però d’un dia per l’alte tampoc desmereixen, així que són còmodes per dur a alguna celebració.

q3

Fins aquí versions mini, i la següent foto és la versió en gran.

q4

Ingredients:

  • Massa per a quiche o de pasta de full, el que us agradi més.
  • 4 ous
  • 300 ml de nata
  • 100 ml de llet
  • nou moscada
  • tomàquet natural
  • bacon
  • xampinyons
  • ceba
  • formatge ratllat (emmental o tres formatges)
  • sal
  • orenga
  • oli d’oliva verge extra

Procediment:

  1. Folrar un o diversos motlles amb la massa de quiche. És recomanable posar paper de forn (si compreu la massa ja en porta) entre el motlle i la massa.
  2. Punxar la massa amb una forquilla perquè no pugi i coure-la al forn a 180ºC fins que es cogui però sense que agafi color. També podeu posar forquilles i culleres al damunt perquè no pugi.
  3. Batre els ous amb la nata, la llet, sal, nou moscada i formatge. Guardar a la nevera.
  4. Sofregir la ceba tallada a trossos ben petits. Afegir el bacon a daus i quan ja sigui dauradet incorporar els xampinyons també tallats petit.
  5. Omplir la massa amb el sofregit de bacon i cobrir amb la salsa d’ous i nata. Posar formatge per damunt i coure al forn (180ºC) fins que la quiche estigui quallada.
  6. Per les de tomàquet, omplir la base amb la salsa i posar per damunt làmines de tomàquet amb sal i orenga per damunt. Coure fins que la quiche estigui quallada.

1 thoughts on “Quiche de tomàquet i quiche de bacon

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari