Aquesta és d’aquelles receptes que un dia es van començar a fer a casa, i es va convertir en un plat que apareixia de tant en tant a la nostra taula.
És molt senzilla però molt bona per un dia de cada dia. Molt saborosa, ja que l’anxova té un gust potent. Això sí, potser a la tarda heu de veure força aigua.
Ideal per menjar pasta sense haver de preparar una salsa abans (mentre es bull la pasta podeu fer la salsa d’anxoves).
I no us la vendré més. Sé que no és la recepta que crida més l’atenció, però la recomano molt. Si us animeu, no crec que us penediu d’haver-la tastat.
Ingredients:
- 200-250 g d’espaguetis integrals
- uns 30 g d’anxoves (una llauna o la quantitat aproximada si compreu les anxoves en pots de vidre)
- orenga
- 3 alls
- oli d’oliva verge extra
- una punta de bitxo (opcional)
- formatge en pols
Procediment:
- Posar en una cassola un raig d’oli.
- Fregir els alls, ben picats, amb les anxoves tallades per la meitat.
- Remenar fins que les anxoves es desfacin.
- Un cop ho retirem del foc incorporar la punta de bitxo. Si ho feu abans encara picarà més.
- Bullir els espaguetis. És important que quedin al dente.
- Un cop cuits, escórrer-los i afegir-los a la cassola amb les anxoves.
- Espolsar orenga i formatge en pols generosament i remenar per tal que tots els ingredients quedin ben incorporats.
Retroenllaç: Espaguetis amb anxoves | Celler-Adocse