Espaguetis amb anxoves

Aquesta és d’aquelles receptes que un dia es van començar a fer a casa, i es va convertir en un plat que apareixia de tant en tant a la nostra taula.

És molt senzilla però molt bona per un dia de cada dia. Molt saborosa, ja que l’anxova té un gust potent. Això sí, potser a la tarda heu de veure força aigua.

e2

Ideal per menjar pasta sense haver de preparar una salsa abans (mentre es bull la pasta podeu fer la salsa d’anxoves).

I no us la vendré més. Sé que no és la recepta que crida més l’atenció, però la recomano molt. Si us animeu, no crec que us penediu d’haver-la tastat.

Ingredients:

  • 200-250 g d’espaguetis integrals
  • uns 30 g d’anxoves (una llauna o la quantitat aproximada si compreu les anxoves en pots de vidre)
  • orenga
  • 3 alls
  • oli d’oliva verge extra
  • una punta de bitxo (opcional)
  • formatge en pols

Procediment:

  1. Posar en una cassola un raig d’oli.
  2. Fregir els alls, ben picats, amb les anxoves tallades per la meitat.
  3. Remenar fins que les anxoves es desfacin.
  4. Un cop ho retirem del foc incorporar la punta de bitxo. Si ho feu abans encara picarà més.
  5. Bullir els espaguetis. És important que quedin al dente.
  6. Un cop cuits, escórrer-los i afegir-los a la cassola amb les anxoves.
  7. Espolsar orenga i formatge en pols generosament i remenar per tal que tots els ingredients quedin ben incorporats.

One thought on “Espaguetis amb anxoves

  1. Retroenllaç: Espaguetis amb anxoves | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s