Verat en escabetx de llimona

Aquest plat el vaig aprendre en un curs de cuina energètica i és boníssim!!

A més, el verat és un peix molt bo i econòmic i entre altres propietats destaca pel seu alt contigut en greixos saludables del tipus Omega-3. No cal prendre suplements. No cal comprar llets enriquides. L’ideal seria dur una dieta equilibrada i menjar més peix blau!

v

Per si no ho coneixeu, el vinagre umeboshi es pot trobar en botigues ecològuiques i dietètiques. És un viangre fet amb prunes umeboshi i és molt salat. Té un gust particular que a mi m’agrada molt i l’utilitzo sovint per amanir les amanides. això sí, no hi poseu sal!

Si us animeu, en un moment està fet i pot estar uns dies a la nevera.

Ingredients:

  • 4 Verats oberts pel mig i sense l’espina central
  • Oli d’oliva verge extra
  • 2 llimones
  • Llaurer, romaní i pebre
  • Vinagre d’umeboshi

Procediment:

  1. Posar oli en una paella i col·locar els filets de verat amb la pell cap amunt. Han de quedar mig coberts d’oli.
  2. Afegir el suc de les llimones, les herbes aromàtiques i la pell d’una llimona ratllada.
  3. Coure a foc molt lent perquè es vagin confitant, entre 5 i 10 minuts, depenent de la mida dels verats.
  4. Retirar del foc i posar-lo al punt de sal amb un rajolí de vinagre d’umeboshi.
  5. Es pot guardar en un tupper de vidre a la nevera uns quants dies.

1 thoughts on “Verat en escabetx de llimona

  1. Retroenllaç: Verat en escabetx de llimona | Celler-Adocse

Deixa un comentari