Aquest plat el vaig aprendre en un curs de cuina energètica i és boníssim!!
A més, el verat és un peix molt bo i econòmic i entre altres propietats destaca pel seu alt contigut en greixos saludables del tipus Omega-3. No cal prendre suplements. No cal comprar llets enriquides. L’ideal seria dur una dieta equilibrada i menjar més peix blau!
Per si no ho coneixeu, el vinagre umeboshi es pot trobar en botigues ecològuiques i dietètiques. És un viangre fet amb prunes umeboshi i és molt salat. Té un gust particular que a mi m’agrada molt i l’utilitzo sovint per amanir les amanides. això sí, no hi poseu sal!
Si us animeu, en un moment està fet i pot estar uns dies a la nevera.
Ingredients:
- 4 Verats oberts pel mig i sense l’espina central
- Oli d’oliva verge extra
- 2 llimones
- Llaurer, romaní i pebre
- Vinagre d’umeboshi
Procediment:
- Posar oli en una paella i col·locar els filets de verat amb la pell cap amunt. Han de quedar mig coberts d’oli.
- Afegir el suc de les llimones, les herbes aromàtiques i la pell d’una llimona ratllada.
- Coure a foc molt lent perquè es vagin confitant, entre 5 i 10 minuts, depenent de la mida dels verats.
- Retirar del foc i posar-lo al punt de sal amb un rajolí de vinagre d’umeboshi.
- Es pot guardar en un tupper de vidre a la nevera uns quants dies.
Retroenllaç: Verat en escabetx de llimona | Celler-Adocse