Avui és Sant Josep i s’ha de menjar crema.
La recepta que ja utilitzo sempre és la que em van ensenyar a la fundació Alícia i que ja vaig posar fa temps aquí (Crema de Sant Josep)
I ahir, al preparar-la per avui, em vaig trobar amb un munt de clares, poc temps de fer res i sense el sopar fet.
Així que hi vaig barrejar 4 coses i en va sortir un remenat prou decent.
El remenat anava acompanyat de pa de pagès torrat i una amida de tomàquet i ceba macerada. Boníssima!
I perquè consti en acta… la crema!
Ingredients: (les quantitats són orinetatives)
- Clares d’ou que us hagin sobrat d’una altra recepta. (12 clares)
- julivert
- 1 tomàquet madur
- 2 llenques de pernil salat
- orenga
- sal i pebre
- oli
- pa de pagès
Procediment:
- Picar amb el ganivet el julivert i una mica de pernil salat.
- Tallar el tomàquet a daus ben petits
- Batre les clares amb una forquilla i afegir el julivert, el pernil i el tomàquet.
- Afegir sal i coure a la paella, amb una mica d’oli, a foc mitjà, mentre anem remenant, fins que les clares siguin del tot quallades.
- Torrar una mica de pa de pagès i tallar-lo a trossos per servir.