Fa temps vaig proposar-me trobar el bescuit de xocolata perfecte!
Sembla que hauria de ser fàcil i que tots han de ser boníssims. Doncs no. Vull dir, tots són bons i menjables, però no et fan caure les llàgrimes de felicitat. Potser és que el llistó ja està massa alt… O que m’agraden més els bescuits normals i guardar la xocolata per altres dolços.
Aquesta recepta tampoc seria “El perfecte”, però no està malament. Molt i molt esponjós, gust intens a xocolata i un toc de cafè.
Així entre nosaltres, el cert és que no m’interessa trobar el bescuit de xocolata perfecte… així puc seguir investigant i provant!
Ingredients:
- 320 g de sucre moré
- 170 g de farina
- 100 g de cacau en pols
- 2 culleradetes de bicarbonat
- 1 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta de sal
- 2 ous grossos
- 200 ml de llet
- 1 llimona
- 150 ml de cafè fort
- 100 ml d’oli de gira-sol
- 2 cullerades d’essència de vainilla
Procediment:
- Preparar el buttermilk posant barrejant el suc de llimona amb la llet, remenar i deixar reposar 5 minuts.
- En un bol batre tots els ingredients líquids, inclòs el buttermilk que haurem preparat amb la llet i els ous.
- En un altre bol barrejar els ingredients secs.
- Incorporar els líquids al bol dels ingredients secs i barrejar-ho tot fins que quedi una massa homogènia.
- Preparar un motlle amb mantega i espolsant farina per tal que no s’enganxi el bescuit.
- Fornejar a 180ºC fins que estigui cuit. Recordeu que dependrà del forn i del motlle que utilitzeu. Entre 30 i 50 minuts aproximadament.
Reblogged this on Celler-Adocse.