Bescuit de xocolata

Fa temps vaig proposar-me trobar el bescuit de xocolata perfecte!
Sembla que hauria de ser fàcil i que tots han de ser boníssims. Doncs no. Vull dir, tots són bons i menjables, però no et fan caure les llàgrimes de felicitat. Potser és que el llistó ja està massa alt… O que m’agraden més els bescuits normals i guardar la xocolata per altres dolços.

b1

Aquesta recepta tampoc seria “El perfecte”, però no està malament. Molt i molt esponjós, gust intens a xocolata i un toc de cafè.

Així entre nosaltres, el cert és que no m’interessa trobar el bescuit de xocolata perfecte… així puc seguir investigant i provant!

Ingredients:

  • 320 g de sucre moré
  • 170 g de farina
  • 100 g de cacau en pols
  • 2 culleradetes de bicarbonat
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 ous grossos
  • 200 ml de llet
  • 1 llimona
  • 150 ml de cafè fort
  • 100 ml d’oli de gira-sol
  • 2 cullerades d’essència de vainilla

Procediment:

  1. Preparar el buttermilk posant barrejant el suc de llimona amb la llet, remenar i deixar reposar 5 minuts.
  2. En un bol batre tots els ingredients líquids, inclòs el buttermilk que haurem preparat amb la llet i els ous.
  3. En un altre bol barrejar els ingredients secs.
  4. Incorporar els líquids al bol dels ingredients secs i barrejar-ho tot fins que quedi una massa homogènia.
  5. Preparar un motlle amb mantega i espolsant farina per tal que no s’enganxi el bescuit.
  6. Fornejar a 180ºC fins que estigui cuit. Recordeu que dependrà del forn i del motlle que utilitzeu. Entre 30 i 50 minuts aproximadament.

 

 

One thought on “Bescuit de xocolata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s