Arròs negre

Avui no sé què dir…

Comença a ser tard i encara faig feina per demà, que comencem l’institut de nou. No és feina per demà ben bé, però vaig avançant.

arros negre2

Ara tampoc podria dormir pas, i és que el dia abans de tornar, sigui quan sigui, sempre tinc aquell neguit estrany a l’estómac, barreja de melangia per les vacances que acaben i nervis per les ganes de tornar a començar.

Per la finestra es cola el so d’una au nocturna que ja fa estona que no calla. I no sé què és…
arros negre5   

Ingredients (4 persones)

  • 1/2 ceba grossa
  • 2 alls
  • 8 gambes grosses
  • 2 sípies vives (amb la salsa i la tinta)
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 pebrot vermell
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 carxofa
  • 5 tasses de cafè d’arròs
  • safrà
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

Procediment:

  1. Preparar-ho tot!!
  2. Ratllar els tomàquets.
  3. Tallar la ceba i l’all ben petits
  4. Rentar i tallar a daus els pebrots
  5. Netejar les sípies i tallar-les. Reservar les salses i les tintes!
  6. Netejar la carxofa. Treure’n el cor i tallar-lo a làmines.
  7. Posar oli d’oliva abundant a la paella i fregir les gambes. Quan estiguin treure-les i deixar-les en un plat per després.
  8. Amb l’oli que ha quedat (si cal afegir-ne més), sofregir la ceba i els alls. Salar.
  9. Quan la ceba estigui feta, afegir els pebrots i la carxofa, i continuar sofregint. Salar.
  10. Quan els pebrots comencin a estar tendres, afegir la sípia. Amb uns 5 minuts n’hi haurà prou. Salar.
  11. Afegir el safrà, donar un parell de voltes més.
  12. Incorporar el tomàquet ratllat i la salsa de les sípies (evidentment s’ha de petar la bossa per extreure’n el contingut!). Salar. Anar sofregint a foc lent.
  13. Com veieu, a cada pas us dic que hi poseu sal. Jo prefereixo fer-ho així perquè tinc més per la mà posar sal per cada ingredient que poso, que no pas afegir un grapat després. Feu-ho com volgueu.
  14. Quan el sofregit ja estigui fet, afegir una tassa de cafè d’arròs per persona, més una altra i donar un parell de voltes.
  15. Deixar un minut i donar un parell de voltes més.
  16. Afegir aigua bullint (si teniu fumet de peix millor!!! Jo no en tenia avui). En teoria el doble d’aigua que d’arròs, però això depén de l’arròs que utilitzeu.
  17. Ara és el moment de posar-hi les tintes i acabar d’ajustar amb la sal.
  18. Coure fins que l’arròs estigui al punt (en teoria s’hauria d’haver begut tota l’aigua…). Apagar el foc i tapar amb un drap de cuina net.
  19. Deixar reposar uns minuts per tal que s’acabi de coure.

arros negre4

One thought on “Arròs negre

  1. Retroenllaç: Arròs negre | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s