Pastís mousse d’escalivada

Els dilluns acostumen a costar una mica més durs que els altre dies. Potser per això avui he tingut un moment que creia que era dimarts, i un altre on pensava que era divendres i recollia tot allò que em faria falta per treballar el cap de setmana…
e1

Us podeu imaginar com m’he quedat quan he recordat que encara era dilluns! Soooort!!! Perquè amb la feina que tinc només em falta que em robin dies! Sigui com sigui ja sabeu:

10513384_742215949161156_2599476454969673144_nPer sort tenia el dinar preparat. Una mousse d’escalivada que en un moment he convertit en una SÚPER mousse d’escalivada amb ajuda del formatge de cabra.

e3Una altra opció és menjar la mousse amb torradetes, com si fos un paté.

La meva recomanació és menjar-la freda o a temperatura ambient, però calenta no m’agrada tant. De fet, al gratinar el formatge, ha quedat tèbia i he preferit esperar 5 minuts a que es refredés.

e2

Ingredients:

  • 100 g de pebrot vermell escalivat
  • 100 g d’albergínia escalivada
  • 100 g de ceba escalivada
  • 4 tomàquets escalivats
  • 25 g de pa ratllat
  • 2 ous
  • 100 ml de llet (o encara millor… nata líquida!)
  • julivert
  • olives negres d’Aragó
  • sal i pebre
  • formatge de cabra

Procediment:

  1. Escalivar les verdures al forn, pelar-les i netejar-les de llavors.
  2. Pesar les quantitats necessàries de verdures ja escalivades.
  3. Afegir els ous, la llet, el pa ratllat, sal i pebre.
  4. Batre-ho tot.
  5. Afegir olives negres d’Aragó tallades a trossos i julivert fresc picat fi i barrejar-ho tot bé.
  6. Omplir un motlle gran o 4 individuals. Si no són de silicona, millor poseu mantega i pa ratllat al motlle per poder treure bé el pastís.
  7. Coure al microones (8 minuts) o al forn (180ºC) fins que estigui quallat.
  8. D’entre totes les maneres que hi ha per servir-lo, us en proposo dues: Gratinar-los amb un tros de formatge de cabra al damunt, o també com a paté menjat amb torradetes.
Anuncis

5 thoughts on “Pastís mousse d’escalivada

  1. Retroenllaç: Crestes d’escalivada amb formatge de cabra | Cuina Amor i Ciència

  2. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

  3. Hola… estic preparan un dinar de pica-pica, que es sorpresa, per unes 30 persones. Busco aperitius que es puguin congelar. La mousse d’escalivada, es pot congelar??? Moltes gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s