BENVINGUDA PRIMAVERA!
Sortosament pels que no ens agrada gaire la calor, sembla que encara que hagi arribat la primavera, les temperatures baixaran i ens plourà una mica. I és que la plja també fa primavera, no?
Avui un arròs amb espàrrecs, un dels productes de primavera ( no en colliu tants que me’n deixeu sense!)
- arròs integral
- 1 manat d’alls tendres
- 1 manat d’espàrrecs
- bolets shiitake deshidratats o frescos (si són deshidratats posar-los en aigua una hora abans)
- 1 all
- sal i oli d’oliva verge extra
- espagueti de mar o alga kombu opcional
Procediment:
- Rentar l’arròs integral i coure’l amb el doble del seu volum d’aigua i sal. Si es vol es pot coure amb espagueti de mar o alga kombu. L’arròs integral triga uns 50 minuts en estar cuit. Un cop l’aigua comença a bullir, baixar el foc i tapar el cassó.
- Tallar els shiitake, els espàrrecs i els alls tendres.
- Sofregir l’all tallat a daus i afegir els alls tendres.
- Incorporar els espàrrecs i quan estiguin una mica cuits afegir els bolets. Rectificar de sal si és necessari.
- Un cop l’arròs estigui cuit refredar-lo amb aigua per aturar la cocció.
- Afegir l’arròs a les verdures amb un got d’aigua i deixar que faci xup-xup fins que tota l’aigua s’hagi evaporat.
Retroenllaç: Arròs integral amb espàrrecs i alls tendres | Celler-Adocse
Retroenllaç: Farcells de carbassó | Cuina Amor i Ciència
Reblogged this on Celler-Adocse.