M’encanta el tiramisú, però de vegades em costa trobar-ne de bons… De vegades només té gust a nata, o els melindros no estan ben xops de cafè o jo que sé, de vegades demanes tiramisú i et porten alguna cosa que no saps ben bé què és… A tot li diuen tiramisú…
El d’avui tampoc és tiramisú de veritat, ja que és una versió adaptada sense ou.
És una mica més contundent, però té dues gran aventatges: la primera que es pot fer menjar al moment, sense necessitat de repòs a la nevera. La segona que no cal patir per l’ou cru…
Sigui com sigui… mmmmmmmmmmmmmmmmmm…… boníssim!
Ingredients:
- 1 terrina de formatge mascarpone
- cafè expresso
- sucre normal i sucre llustre
- 1 paquet de melindros
- cacau pur
Procediment:
- Preparar el cafè i endolcir-lo amb sucre.
- Barrejar la terrina de formatge amb sucre llustre. La quantitat dependrà del vostre gust. Jo provaria amb 2 cullerades grosses. Ho tasteu i aneu afegint sucre fins que estigui al punt de dolçor que vulgueu.
- Sucar els melindros en el cafè. Escórrer l’excés de cafè.
- Distribuir els melindros al fons del recipient que emprem i posar-hi crema de mascarpone al damunt.
- Tornar a sucar melindros en cafè i repetir l’operació. Fer-ho tants cops com capes vulgueu. L’última capa ha de ser de crema.
- Espolsar cacau pur en pols pel damunt.
Retroenllaç: Tiramisú sense ou | Celler-Adocse