Amb aquesta recepta i l’hamburguesa pija vam acabar el curs d’hamburgueses. Curs en què m’ho he passat molt bé fent tàndem amb la Loraine, hem rigut cuinant i hem conegut a gent maquíssima.
Per aquesta hamburguesa aprofitarem el plat de l’altre dia d’espinacs amb xampinyons. Com que les hamburgueses de mill no congelen massa bé, una opció és fer el sofregidet de verdures i congelar-lo. Així el dia que es vulguin fer les hamburgueses tenim més de mitja feina feta.
El formatge de cabra li dóna el toc perfecte, no us l’oblideu!!
Molt recomanables. Les repetiré segur!
Ingredients:
- 1 tassa de cafè de mill
- un grapadet d’alga dulse (opcional)
- 75 g de formatge de rulo de cabra
- 300 g d’espinacs frescos
- 3 xampinyons grossos
- un grapat de panses sense pinyol
- sèsam
- 2 alls
- sal
- oli d’oliva verge extra
- farina per enfarinar les hamburgueses
Procediment:
- Rentar el mill i coure’l amb tres parts d’aigua per una de mill, una mica de sal i un grapat d’alga dulse.
- S’ha de coure tapat, un cop bulli coure a foc lent, fins que es begui tota l’aigua.
- Rentar i tallar els espinacs. Afegir-los a una paella grossa amb una mica de sal.
- Tallar els xampinyons a làmines fines.
- Quan els espinacs hagin deixat anar tota l’aigua, i aquesta s’hagi evaporat, afegir un bon raig d’oli i els alls trinxats.
- Donar un parell de voltes i quan els alls s’hagin fregit una mica, afegir els xampinyons, les panses i el sèsam. Rectificar de sal.
- Deixar que es vagin fent els xampinyons i els sabors es vagin incorporant.
- Barrejar el mill amb els espinacs i afegir el formatge a trossets petits (sense la crosta blanca).
- Formar les hamburgueses, enfarinar-les, i passar-les per la paella amb una mica d’oli.
Retroenllaç: Hamburgueses de mill amb espinacs i formatge de cabra | Celler-Adocse