Pastís de plàtan i pastanaga

Tinc dies molt bons i estones francament agradables. I està bé.

p3

Però també tinc algun dia gris i alguna estona on m’enfonso una mica en la misèria. I també està bé.

p4

Avui és una mica d’aquests últims dies, en que qualsevol cosa em fa plorar, sense massa motiu, i encara m’enyoro més de tot i de tothom.

p5

I els dolços no solucionen res, però no ens enganyem, ajudar ajuden…

p1

Ingredients:

  • 3 ous
  • 150 g de sucre
  • 200 g de pastanaga ja neta i pelada
  • 200 g de plàtan ben madurs (ja pelats)
  • 150 mL d’oli de gira-sol
  • 300 g de farina
  • 1 sobre de llevat Royal
  • 1 culleradeta de canyella mòlta
  • Xocolata negre de cobertura i nous pecanes per decorar

 

Procediment:

  1. Ratllar la pastanaga amb un ratllador fi (o triturar).
  2. Aixafar la polpa de plàtan amb una forquilla.
  3. Batre els ous amb el sucre fins a blanquejar-los. Millor utilitzar les varetes elèctriques.
  4. Incorporar l’oli a poc a poc i seguir batent.
  5. Afegir la pastanaga i el plàtan i batre un moment per homogeneïtzar la massa.
  6. Posar la farina tamisada, el llevat i la canyella. Remenar amb les varetes manuals fins que no quedin grumolls. Ho podeu acabar a les varetes elèctriques, però a mi m’agrada més incorporar la farina amb les manuals.
  7. Folrar un motlle rodó (24 cm) amb paper de forn o amb mantega i farina. Posar-hi la massa i fornejar a 180ºC en el forn preescalfat fins que l’escuradents surti net (uns 40 min).
  8. Si es vol, fondre una mica de xocolata de cobertura per posar per damunt el pastís un cop sigui fred.
Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s