Tinc dies molt bons i estones francament agradables. I està bé.
Però també tinc algun dia gris i alguna estona on m’enfonso una mica en la misèria. I també està bé.
Avui és una mica d’aquests últims dies, en que qualsevol cosa em fa plorar, sense massa motiu, i encara m’enyoro més de tot i de tothom.
I els dolços no solucionen res, però no ens enganyem, ajudar ajuden…
Ingredients:
- 3 ous
- 150 g de sucre
- 200 g de pastanaga ja neta i pelada
- 200 g de plàtan ben madurs (ja pelats)
- 150 mL d’oli de gira-sol
- 300 g de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 culleradeta de canyella mòlta
- Xocolata negre de cobertura i nous pecanes per decorar
Procediment:
- Ratllar la pastanaga amb un ratllador fi (o triturar).
- Aixafar la polpa de plàtan amb una forquilla.
- Batre els ous amb el sucre fins a blanquejar-los. Millor utilitzar les varetes elèctriques.
- Incorporar l’oli a poc a poc i seguir batent.
- Afegir la pastanaga i el plàtan i batre un moment per homogeneïtzar la massa.
- Posar la farina tamisada, el llevat i la canyella. Remenar amb les varetes manuals fins que no quedin grumolls. Ho podeu acabar a les varetes elèctriques, però a mi m’agrada més incorporar la farina amb les manuals.
- Folrar un motlle rodó (24 cm) amb paper de forn o amb mantega i farina. Posar-hi la massa i fornejar a 180ºC en el forn preescalfat fins que l’escuradents surti net (uns 40 min).
- Si es vol, fondre una mica de xocolata de cobertura per posar per damunt el pastís un cop sigui fred.