El que em tira enrera de fer truita de patates és haver de fregir les patates i la ceba. Tant d’oli allà…
I el temps, és clar! Perquè una truita de patates ben feta és boníssima, però requereix temps i el que diem, molt d’oli!
En canvi, en aquesta versió, no necessitem tant temps, i amb dues cullerades d’oli ja fem.
I no, no és taaaant super bona, però no està gens malament. Si no ho heu provat mai, feu-la un dia així. No hi perdeu res i segur que us sorprén.
Ingredients:
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba dolça mitjana
- 3 ous ecològics (o no…)
- 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
- sal
Procediment:
- Rentar, pelar i tallar les patates per fer truita.
- Tallar la ceba.
- En un bol de vidre, posar la ceba amb 1 cullerada d’oli, i posar-la al microones fins que sigui transparent. Cadascú coneix el seu microones… Amb un parell de minuts n’hi hauria d’haver prou.
- Afegir les patates, sal i barrejar amb la ceba. Tornar-ho a posar al microones, tapat, fins que la patata sigui tova. Ara caldran uns 10 minuts aproximadament.
- Quedaria una cosa així:
- Quan la patata ja sigui tova, afegir els tres ous, que haurem batut a part. Si cal rectificar de sal.
- En una bona paella antiadherent (jo segueixo encantada amb les de titani que vaig comprar) afegir l’altre cullerada d’oli. Aquesta ens servirà perquè la truita agafi un to una mica més dauradet.
- I ara ja, que cadascú és qualli la truita com estigui acostumat. Mentre hi hagi ou líquid podeu anar remenant, però un com comenci a quallar ja heu de donar forma a la truita perquè sinó us quedarà un remenat.
- Una volta per daurar-se per l’altre banda, i encara una altra volta per acabar de quallar-la bé, si voleu.