Hamburgueses i croquetes de mill amb bledes i pastanaga

M’agraden molt Els Amics de les Arts i acaben de treure nou disc. M’acostuma a passar que he d’escoltar el disc uns quants cops fins que li acabo d’agafar el punt. A partir de cert moment ja m’encanten totes les cançons sense excepció. En aquest, però, tot i que la música és bastant alegre, hi ha moltes lletres que em fan venir ganes de llançar-me per un pont. Però així i tot… també comencen a encantar-me.

h3

Per exemple, n’hi ha una, El mite de Prometeu, que comença prou bé. Un trencament on ell li desitja el bo i  millor de cara al futur a ella. I dius, que maco el noi, mira…!! Fins que de cop…

“Que et miris al mirall sentint-te afortunada.

Que et diguis “sóc feliç” i llavors que ho perdis tot.

Ei! Ara què tal? Oi que fa mal? Oi que fa mal?

Que caiguin, sense pietat, les deu plagues d’Egipte sobre el teu cap.

Que t’intentis amagar. Que t’acabin delatant.

Que els Déus, els vells i els nous, t’agafin mania. Que tinguis por.

Que el mite de Prometeu t’il·lustri de cap a peus.

Que quan no puguis més, albiris l’esperança que em cridis des de lluny però no ho facis prou fort.”

Hòstia quin mal rotllo!!!!!!!!!!!!!!! Amb el mite de Prometeu s’han passat! Que et desitgin que una àliga se’t cruspeixi el fetge de dia però que de nit se’t regeneri per continuar fent…

h4

La veritat és que la mitologia grega i romana sempre m’ha agradat. I el mite de Prometeu estaria entre els meus preferits. Justament a Igualada tenim una escultura, obra d’en Josep Campeny, d’en Prometeu lligat i patint, mentre l’àliga li devora el fetge.

c1

I anant de cara a barraca, avui tenim unes altres hamburgueses/croquetes vegetals. Boníssimes!!!

c2Tant la versió croqueta com la versió hamburguesa són genials. Les croquetes són fregidetes, i és clar… una mica més saboroses, però vaja, l’hamburguesa també ha entrat al top 10 (o top 100… perquè només 10…) de les receptes del dia a dia.

c3Per rematar el tema, també us porto els troncs de bledes arrebossats. Per posar els ulls en blanc de bons!

b1

I el cert, és que potser sí que hi ha algú a qui li diria…” Et desitjo que el mite de Prometeu, t’il·lustri de cap a peus”.  Amb amor…

Ingredients:

  • 2 tasses de cafè de mill
  • bledes
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba grossa
  • sal
  • oli d’oliva verge
  • farina integral d’espelta per enfarinar les hamburgueses o croquetes

Procediment:

  1. Rentar el mill i passar-lo per la paella perquè s’assequi. Si us salteu aquest pas, no és un drama, però no queda tant bo.
  2. Bullir el mill amb tres parts d’aigua per una de mill, amb sal.
  3. Bullir les bledes.
  4. Tallar la ceba i les pastanagues en cubs petits, i sofregir-los amb una mica d’oli i sal.
  5. Quan la ceba i la pastanaga estiguin ben sofregides, afegir les bledes, ben escorregudes i tallades en trossos petits. (Agafeu totes les bledes i comenceu a passar el ganivet per damunt uns quants cops)
  6. Remenar un parell de vegades per tal que les bledes s’integrin amb la ceba i les pastanagues.
  7. Si el mill no s’ha begut tota l’aigua escorre’l bé.
  8. Barrejar el mill i les verduretes. Si teniu temps deixar-ho refredar, ja que el mill quan es refreda es compacta força.
  9. Donar forma d’hamburgueses o croquetes. Enfarinar i passar per la paella o fregir.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s