Aquesta coca és de la Mireia Carbó.
Fa uns anys el dia 22 de Juny anàvem cap a algún racó del Pirineu (aix… sospir…) a passar el Sant Joan i tinc la imatge del paissatge que estava veient, encara des del cotxe, quan a la radio vaig sentir a la Mireia Carbó parlar de coques i donar la recepta d’una coa salada ràpida, fàcil i prometia que boníssima.
I al cap d’un dies la vaig fer. I un temps més enllà la vam repetir. I avui ha tornat a tocar.
La gràcia és respectar els ingredients, ja que si es comencen a fer canvis doncs ja és el mateix… per exemple, la mostassa ha de ser de Dijon, que és cremosa, fina i, sobretot, picant.
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full refrigerada. Si pot ser rectangular
- 5 o 6 tomàquets madurs però forts
- 200vg de formatge cheddar a talls prims
- Mostassa de Dijon
- sal
- orenga
Procediment:
- Pre-escalfar el forn a 200º.
- Estirar la làmina de pasta de full damunt del paper de forn i punxar-la ben punxada perquè no pugi.
- Amb un pinzell de cuina o el dors d’una cullera untar bé tota la làmina amb la mostassa de Dijon. Però bé! Amb generositat.
- Posar els talls de formatge al damunt intentant cobrir tota la superfície.
- Tallar els tomàquets a làmines primes (però no transparents!) i els posar-los damunt el formatge, cobrint també tota la superfície.
- Espolsar sal i orenga.
- Enfornar a la mateixa temperatura uns 20-25 minuts, fins que el formatge i els tomàquets hagin agafat un color daurat.