Tiramisú

Quan fa que no feia tiramisú? Massa. Crec que anys. No pot ser… Potser anys no, però… és que ara no ho sé. Fa molt.

t2

El tiramisú és de les meves postres preferides. A fora de casa em costa de demanar perquè no sempre compleixen les meves expectatives.

t1

Aquesta recepta me la va explicar una noia amb qui vaig coincidir quan tenia uns 20 anys i vaig estar uns mesos de pràctiques a la SEAT. I me la va dir així com qui no vol la cosa, en un descans. No la vaig apuntar, però la vaig fer de seguida. I des de llavors que s’ha convertit en el meu tiramisú preferit.

t3

Ara veient les fotos se’m torna a fer la boca aigua…

t5

Sort que en vaig congelar una mica! Que per cert, es pot congelar i a més és fins i tot recomanable, ja que és una recepta que porta ou cru.

Ingredients (Per 4 persones)

  • 1 terrina de formatge mascarpone de 250 g
  • 2 ous
  • Entre 6 i 8 cullerades de sucre
  • Melindros (Durs o tous)
  • Cafè fred o tebi, ja endolcit
  • Cacau pu en pols

Procediment

  1. Fer el cafè, que sigui fort. Endolcir-lo i deixar-lo refredar.
  2. Separar els rovells de les clares.
  3. Batre les clares a punt de neu amb ajuda de les varetes elèctriques. Quan ja siguin quasi muntades, afegir 2 cullerades de sucre.
  4. Batre, amb les varetes manuals, els rovells amb el mascarpone i entre 4 i 6 cullerades de sucre, depenent com de dolç us agradi.
  5. Incorporar les clares a punt de neu a la massa de mascarpone. Fer-ho a poc a poc i anar-ho integrant amb una llengua de silicona amb moviments embolcallants.
  6. Acabar d’integrar totes les clares fins a obtenir una massa uniforme.
  7. Sucar els melindros amb el cafè i disposar una capa. Deixeu que xuclin més o menys cafè en funció dels vostres gustos. Jo els deixo “empapar” bé.
  8. Posar una capa de la crema de mascarpone al damunt dels melindros xopats de cafè i empolsar amb cacau.
  9. Tornar a posar una capa de melindros sucats en cafè, una altra de crema al damunt i tornar a empolsar amb cacau.
  10. Repetir fins a acabar amb la crema de mascarpone.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s