És temps de calçots i per sort, l’últim cap de setmana abans del confinament vam fer una calçotada amb uns bons amics (Hola Marga! ^^). La veritat és que sense saber-ho ja vam menjar calçots com si s’acabés el món, i vam tenir temps a assaborir també el moment, el sol, la companyia i verbalitzar que què bé que estàvem. I que quin plaer. I que com d’important és valorar i agrair aquests dies que són bons, aquestes estones i petites (o grans) coses que ens fan feliços i ens fan la vida bona.
I no sabíem la que ens venia al damunt. Però ara miro enrere i penso que què bé que ho vam saber gaudir. Va ser un bon cap de setmana. Difícilment millorable, perquè divendres ja va començar deixant el llistó molt alt. I va ser l’últim… L’últim abans del proper, que no sabem ben bé quan, però arribarà.
Com que el temps de calçots encara no ha acabat i encara podem anar a comprar, si en veieu i teniu delit agafeu-ne! I si no els podeu fer al foc en una barbacoa, hi ha moltes altres maneres de menjar-ne. Al forn i arrebossats són brutaaaals!!!
Peeeerò… com que aquests dies igual no movem tant el cul, els fregits millor deixar-los per allò que és important, com unes bones croquetes!
Així que jo us proposo una truita de calçots i patata light! Que sí, que sí! Que quasi no porta oli! Passeu i mireu.
Ingredients:
- Entre 10 i 15 calçots
- 2 patates grosses
- 3 ous
- sal
- oli d’oliva verge extra
Procediment:
- Coure els calçots al forn o aprofitar els que hagin quedat d’una calçotada anterior
- Pelar i tallar les patates per fer truita i posar-les en un bol de vidre amb un rajolí d’oli i sal. Remenar.
- Coure-les tapades al microones. 8 minuts. Remenar i 8 minuts més. Si no estan fetes posar uns minuts més.
- En una paella posar dues cullerades d’oli i passar les patates ja cuites per l’oli deixant que algunes es daurin una mica.
- Afegir els calçots i remenar. Deixar un parell de minuts més remenant de tant en tant.
- En un bol batre els ous amb un pessic de sal. Afegir les patates i calçots i barrejar la pasta.
- Quallar la truita i a disfrutar!