Molts diumenges d’hivern, sobretot aquells en què els dies són tan curts, sap greu malbaratar la millor estona de sol, que coincideix amb l’hora de dinar. Entre la 1 i quarts de 4.
Alguns dies feia un sol esplèndid, d’aquells que criden a sortir de casa i passejar pel camp, però en acabat de dinar, per molt que fos d’hora i quasi ni prengués el cafè, un cop a fora, el sol començava a anar caient i ja no era el mateix. Ja no brillava ni escalfava amb la mateixa alegria. I això, al desembre i al gener es nota força.
Així que de vegades la solució és ben fàcil, agafar quatre coses i dinar a l’aire lliure. L’últim dia que vam fer això ens vam endur un cous cous ràpid que ens va arreglar el dinar. De fet, ens el va arreglar aquell dia i ens l’arregla molts d’altres.
I amb el nostre cous cous i unes taronges vam pujar al parc eòlic de Rubió, des d’on pots gaudir d’unes bones vistes de la conca d’Òdena i de Montserrat i d’aquest sol que a l’hivern tanta vida dona!
Ingredients:
- 1 pit i una cuixa de pollastre
- 2 pastanagues o un tros de carabassa
- 1 porro
- 1 branca d’api
- Panses moscatell
- Cigrons cuits
- Cous cous
- Sal, pebre i oli d’oliva verge extra
Procediment:
- Preparar un caldo suau amb el pollastre i les verdures.
- Posar les panses en remull en aigua.
- Un cop tinguem fet el caldo, esmicolar el pollastre i tallar la pastanaga cuita o la carabassa a trossos ben menuts.
- Agafar 4 tasses de cafè de cous cous, posar-les en un bol i afegir sal, pebre i una mica d’oli d’oliva. Barrejar-ho bé amb les mans de manera que tota la sèmola quedi untada amb l’oli però solta.
- Afegir 4 tasses de caldo bullint, remenar i tapar 5 minuts.
- Un cop passat aquest temps, separar els grans de cous cous amb una forquilla, afegir les panses escorregudes, els cigrons ja cuits, el pollastre i la pastanaga o carabassa.
- No cal dir que perquè el cous cous sigui ràpid ja s’ha de tenir el caldo preparat. Però també ho podeu fer amb un brou de pollasatre o verdures envasat o fins i tot amb aigua sola. El pollastre llavors l’haureu de passar per la planxa i la pastanaga i carabassa, o en prescindiu o es poden estovar amb un cop de microones.