Cous cous ràpid de carmanyola

Molts diumenges d’hivern, sobretot aquells en què els dies són tan curts, sap greu malbaratar la millor estona de sol, que coincideix amb l’hora de dinar. Entre la 1 i quarts de 4.

Alguns dies feia un sol esplèndid, d’aquells que criden a sortir de casa i passejar pel camp, però en acabat de dinar, per molt que fos d’hora i quasi ni prengués el cafè, un cop a fora, el sol començava a anar caient i ja no era el mateix. Ja no brillava ni escalfava amb la mateixa alegria. I això, al desembre i al gener es nota força.

c1

Així que de vegades la solució és ben fàcil, agafar quatre coses i dinar a l’aire lliure. L’últim dia que vam fer això ens vam endur un cous cous ràpid que ens va arreglar el dinar. De fet, ens el va arreglar aquell dia i ens l’arregla molts d’altres.

c2

I amb el nostre cous cous i unes taronges vam pujar al parc eòlic de Rubió, des d’on pots gaudir d’unes bones vistes de la conca d’Òdena i de Montserrat i d’aquest sol que a l’hivern tanta vida dona!

c3

c4

Ingredients:

  • 1 pit i una cuixa de pollastre
  • 2 pastanagues o un tros de carabassa
  • 1 porro
  • 1 branca d’api
  • Panses moscatell
  • Cigrons cuits
  • Cous cous
  • Sal, pebre i oli d’oliva verge extra

Procediment:

  1. Preparar un caldo suau amb el pollastre i les verdures.
  2. Posar les panses en remull en aigua.
  3. Un cop tinguem fet el caldo, esmicolar el pollastre i tallar la pastanaga cuita o la carabassa a trossos ben menuts.
  4. Agafar 4 tasses de cafè de cous cous, posar-les en un bol i afegir sal, pebre i una mica d’oli d’oliva. Barrejar-ho bé amb les mans de manera que tota la sèmola quedi untada amb l’oli però solta.
  5. Afegir 4 tasses de caldo bullint, remenar i tapar 5 minuts.
  6. Un cop passat aquest temps, separar els grans de cous cous amb una forquilla, afegir les panses escorregudes, els cigrons ja cuits, el pollastre i la pastanaga o carabassa.
  7. No cal dir que perquè el cous cous sigui ràpid ja s’ha de tenir el caldo preparat. Però també ho podeu fer amb un brou de pollasatre o verdures envasat o fins i tot amb aigua sola. El pollastre llavors l’haureu de passar per la planxa i la pastanaga i carabassa, o en prescindiu o es poden estovar amb un cop de microones.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s