Un any més ja tenim les festes a tocar i com sempre m’acabo liant fent algunes coses per portar a alumnes, companys i amics.
Avui us ensenyo una d’aquestes cosetes: uns cupcakes de Baileys amb frosting de mascarpone i nocilla blanca.
També es poden decorar amb xocolata blanca…
Ingredients:
- 250 g de sucre
- 250 g de mantega
- 4 ous
- 375 g de farina
- 150 g de Baileys
- 1 sobre de llevat
- 1 pessic de sal
Ingredients per decorar:
- Mascarpone
- Nocilla blanca
- Xocolata blanca
Procediment:
- Batre amb les varetes elèctriques el sucre amb la mantega pomada. Si està massa dura donar un cop de microones per estovar-la sense que s’arribi a fondre.
- Afegir els ous, un a un, mentre continuem batent.
- Incorporar la farina tamissada, el llevat i la sal i remenar fins que la massa sigui homogènia.
- Finalment posar-hi el Baileys i acabar de barrejar tots els ingredients.
- Repartir la massa en motlles de magdalena omplint unes 3/4 parts.
- Fornejar a 180ºC durant uns 15 minuts (comprovar amb un escuradents que ja són fetes).
- Deixar refredar.
- Barrejar a parts iguals mascarpone i Nocilla Blanca. Si voleu podeu afegir unes gotes de Baileys.
- Deixar reposar a la nevera i quan les magdalenes siguin fredes decorar amb la màniga pastissera.
- També es poden decorar amb xocolata blanca, que prèviament fondrem al bany maria o en el microones.
Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència