Magdalenes nadalenques amb mascarpone, poma (i Amarula)

Una de les coses que més m’agrada és cuinar i des de fa uns anys vaig decidir que poder-ho compartir encara em feia més feliç.

L’últim any ha estat intens i durillo… un bebè de dos anys, unes oposicions, molta feina… i encara que seguia cuinant de tant en tant, no podia compartir-ho, i ha estat una llàstima, perquè ho gaudia molt.

No és un propòsit d’any nou, que ja no me’n faig, sinó una casualitat que ara que tornem a estrenar any, i que gairebé fa UN ANY de l’última publicació, decideixi reprendre el blog i seguir endavant amb una recepta dolça i pensada justament per compartir.

mag1

El menjar és moltes coses, però per mi també és una manera de donar gràcies a les persones que per un motiu o un altre són importants per mi.

Aquest any tinc la sort de tenir uns alumnes de batxillerat que fan que quan entro a classe em senti afortunada de fer la feina que faig, i ens veiem 4 cops per setmana! Així que tinc molt a agrair-los… I em va venir de gust poder felicitar-los les festes amb un petit detall dolç.

mag3

Les magdalenes, pans de pessic, etc… amb fruita o hortalisses queden molt sucosos, i m’agrada molt fer-ne servir. Aquest cop tocava poma.

Afegir Amarula va ser una decisió impulsiva a mitja recepta. I la veritat és que li va donar el seu punt.  L’Amarula és un licor suau i dolç que vam conèixer en el nostre viatge a Sud-àfrica, però com malgrat que es pugui trobar en algunes botigues, no crec que sigui habitual que n’hi hagi a totes les cases, si voleu aromatitzar una mica la massa, ho podeu fer amb Baileys o amb Melody.

I sense més preàmbuls…

Ingredients:

  • 250 g de Mascarpone
  • 250 g de sucre
  • 150 g de farina
  • 4 ous
  • 2 pomes golden
  • 1/2 llimona (només el suc)
  • 1/2 sobre de  llevat Royal
  • Optatiu: 20 ml de licor Amarula (o Baileys, o Melody…)
  • Xocolata blanca per la cobertura

Procediment:

  1. Pelar i tallar les pomes a daus petits. Coure-les en el microones amb el suc de mitja llimona, durant uns 2-3 minuts, fins que estiguin toves. Reservar-les.
  2. Batre el sucre amb el mascarpone amb unes varetes elèctriques o manuals.
  3. Afegir els ous i seguir batent. Si hi poseu el licor, ara és el moment.
  4. Incorporar la farina i el llevat. Utilitzar les varetes manuals per remenar i deixar la massa sense grumolls.
  5. Finalment incorporar els trossos de poma i acabar de remenar.
  6. Omplir els motlles de magdalenes i fornejar a 200ºC entre 10 i 15 minuts (Recordeu! El forn preescalfat).
  7. Fondre la xocolata al bany maria o al microones i recobrir les magdalenes un cop siguin fredes.

 

 

 

Advertisement

3 thoughts on “Magdalenes nadalenques amb mascarpone, poma (i Amarula)

  1. Retroenllaç: Magdalenes nadalenques amb mascarpone, poma (i Amarula) | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s