Una de les coses que més m’agrada és cuinar i des de fa uns anys vaig decidir que poder-ho compartir encara em feia més feliç.
L’últim any ha estat intens i durillo… un bebè de dos anys, unes oposicions, molta feina… i encara que seguia cuinant de tant en tant, no podia compartir-ho, i ha estat una llàstima, perquè ho gaudia molt.
No és un propòsit d’any nou, que ja no me’n faig, sinó una casualitat que ara que tornem a estrenar any, i que gairebé fa UN ANY de l’última publicació, decideixi reprendre el blog i seguir endavant amb una recepta dolça i pensada justament per compartir.
El menjar és moltes coses, però per mi també és una manera de donar gràcies a les persones que per un motiu o un altre són importants per mi.
Aquest any tinc la sort de tenir uns alumnes de batxillerat que fan que quan entro a classe em senti afortunada de fer la feina que faig, i ens veiem 4 cops per setmana! Així que tinc molt a agrair-los… I em va venir de gust poder felicitar-los les festes amb un petit detall dolç.
Les magdalenes, pans de pessic, etc… amb fruita o hortalisses queden molt sucosos, i m’agrada molt fer-ne servir. Aquest cop tocava poma.
Afegir Amarula va ser una decisió impulsiva a mitja recepta. I la veritat és que li va donar el seu punt. L’Amarula és un licor suau i dolç que vam conèixer en el nostre viatge a Sud-àfrica, però com malgrat que es pugui trobar en algunes botigues, no crec que sigui habitual que n’hi hagi a totes les cases, si voleu aromatitzar una mica la massa, ho podeu fer amb Baileys o amb Melody.
I sense més preàmbuls…
Ingredients:
- 250 g de Mascarpone
- 250 g de sucre
- 150 g de farina
- 4 ous
- 2 pomes golden
- 1/2 llimona (només el suc)
- 1/2 sobre de llevat Royal
- Optatiu: 20 ml de licor Amarula (o Baileys, o Melody…)
- Xocolata blanca per la cobertura
Procediment:
- Pelar i tallar les pomes a daus petits. Coure-les en el microones amb el suc de mitja llimona, durant uns 2-3 minuts, fins que estiguin toves. Reservar-les.
- Batre el sucre amb el mascarpone amb unes varetes elèctriques o manuals.
- Afegir els ous i seguir batent. Si hi poseu el licor, ara és el moment.
- Incorporar la farina i el llevat. Utilitzar les varetes manuals per remenar i deixar la massa sense grumolls.
- Finalment incorporar els trossos de poma i acabar de remenar.
- Omplir els motlles de magdalenes i fornejar a 200ºC entre 10 i 15 minuts (Recordeu! El forn preescalfat).
- Fondre la xocolata al bany maria o al microones i recobrir les magdalenes un cop siguin fredes.
Retroenllaç: Magdalenes nadalenques amb mascarpone, poma (i Amarula) | Celler-Adocse
Quina alegria tornar-te a llegir!
Qué bé! Gràcies Alba! ^^