Com han anat a aquestes vacances? Ets del meravellós club del…” quan passi l’estiu començo a menjar millor?” Aquest plat et pot ajudar!
L’arròs integral aporta molts més nutrients i més fibra que l’arròs blanc, però costa molt més de cuinar i això fa que a molta gent li costi introduir-lo de manera habitual a la dieta.
Podem arribar a un equilibri amb l’arròs semi integral. Manté més fibra i nutrients que no pas l’arròs blanc, i el mètode de cocció és força similar. Només calen uns minutets més.
Ingredients (per 2 racions generoses):
- 3 tasses de cafè d’arròs semi integral ecològic
- 1 safata de bolets shiitake
- 3 alls grossos
- julivert
- pinyons
- 1 moniato
- sal i oli d’oliva verge extra
Procediment:
- Mesurar l’arròs i rentar-lo sota l’aixeta.
- Afegir-lo a una cassola amb el doble de volum d’aigua i sal. Un cop comenci a bullir, abaixem el foc i estarà cuit en 20 minuts.
- En una altra paella o wok amb una mica d’oli, afegir el shiitake nets i tallats amb una mica de sal.
- Quan comencin a daurar-se, incorporar un grapat de pinyons i deixar que es torrin una mica. Aneu remenant que no es cremin!
- Afegir l’all ben picat, amb un altre rajolí d’oli, i deixar que es dauri amb els shiiake i els pinyons.
- Finalment hi posem una quantitat generosa de julivert picat, donem un parell de voltes i apaguem el foc.
- Mentre l’arròs es va coent, pelem i tallem a làmines fines un moniato.
- El fregim amb oli d’oliva ben calent però que fumegi.
- Un cop l’arròs sigui cuit, eliminem el líquid sobrant i parem la cocció refredant l’arròs amb aigua freda.
- Un cop estigui ben escorregut afegir l’arròs al wok amb shiitake i donar unes voltes a foc baix per tal que els sabors quedin ben incorporats.
- Acompanyar amb les xips de moniao per arrodonir el plat i que sigui ben gustós!
Retroenllaç: Arròs semi integral amb shiitake i xips de moniato | Celler-Adocse