Pastís de plàtan amb caramel

Quan vaig veure aquesta recepta en una revista em va entrar de seguida pels ulls i no vaig trigar en fer-la.

p3

Tampoc és que tingués res d’especial però posar el plàtan “del revés” com en una “Tatin” no ho havia fet mai i em va fer gràcia.

Això sí… escolliu un moment no massa calorós perquè comença a costar engegar el forn!

Ingredients:

  • 125 g de mantega
  • 4 plàtans madurs
  • 150 g de sucre integral de canya
  • 2 cullerades de mel
  • 4 ous
  • 200 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat Royal
  • 200 ml de nata líquida del 35%
  • 1 cullerada d’essència de vainilla

Procediment:

  1. Posar al foc un cassó amb 50 g de sucre, 25 g de mantega i la mel. Coure a foc suau fins a obtenir un caramel.
  2. Posar el caramel al motlle que farem servir fent que cobreixi el fons i repartir per damunt rodanxes de plàtan, sense que se superposin.
  3. Batre la mantega(que haurem deixat fora de la nevera per tal que s’estovi) amb el sucre, utilitzant les varetes elèctriques.
  4. Afegir els ous un a un.
  5. Afegir la farina i el llevat
  6. Aiafa o tritura els plàtans restants i afegeix-los a la mescla, juntament amb la vainilla.
  7. Remenar amb les varetes fins que la massa sigui uniforme.
  8. Bolcar al damunt del caramel i els plàtans i fornejar amb el forn calent a 180º uns 30 minuts (fins que sigui cuit! Comprovar amb la tècnica de l’escuradents)
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s