Quan vaig veure aquesta recepta en una revista em va entrar de seguida pels ulls i no vaig trigar en fer-la.
Tampoc és que tingués res d’especial però posar el plàtan “del revés” com en una “Tatin” no ho havia fet mai i em va fer gràcia.
Això sí… escolliu un moment no massa calorós perquè comença a costar engegar el forn!
Ingredients:
- 125 g de mantega
- 4 plàtans madurs
- 150 g de sucre integral de canya
- 2 cullerades de mel
- 4 ous
- 200 g de farina
- 1 culleradeta de llevat Royal
- 200 ml de nata líquida del 35%
- 1 cullerada d’essència de vainilla
Procediment:
- Posar al foc un cassó amb 50 g de sucre, 25 g de mantega i la mel. Coure a foc suau fins a obtenir un caramel.
- Posar el caramel al motlle que farem servir fent que cobreixi el fons i repartir per damunt rodanxes de plàtan, sense que se superposin.
- Batre la mantega(que haurem deixat fora de la nevera per tal que s’estovi) amb el sucre, utilitzant les varetes elèctriques.
- Afegir els ous un a un.
- Afegir la farina i el llevat
- Aiafa o tritura els plàtans restants i afegeix-los a la mescla, juntament amb la vainilla.
- Remenar amb les varetes fins que la massa sigui uniforme.
- Bolcar al damunt del caramel i els plàtans i fornejar amb el forn calent a 180º uns 30 minuts (fins que sigui cuit! Comprovar amb la tècnica de l’escuradents)
Retroenllaç: Pastís de plàtan amb caramel | Celler-Adocse