Tot i que oficialment ja fa alguns dies que vam entrar en aquesta estació, excepte per les boires i la fresqueta de primera hora, encara no me n’he adonat gaire.
Però a poc a poc els dies es van fent més curts, els fruits de tardor irrompen al mercat i quan compro moniatos ja no hi ha dubte: ara sí que som a la tardor!
Aquesta recepta és la mateixa que el bescuit de moniato, però amb agluna petita modificació. Igual que aquella, queden ben esponjosos!!
Ingredients:
- 300 g de moniato cuit al forn
- 150-170 g de sucre morè de canya amb melassa (depèn si els moniatos són més o menys dolços)
- 4 ous
- 100 g d’oli d’oliva verge extra
- 90 g de llet de civada (Podeu fer-los amb llet de vaca)
- 280 g de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 culleradeta de postres de canyella
- 1/2 culleradeta de postres de gingebre mòlt
- 10 nous
- 150 g de perles de xocolata
- xocolata negra per decorar
Procediment:
- Tenir preparats els moniatos ja cuits, freds i pelats.
- Batre els ous amb el sucre i la llet, amb les varetes manuals.
- Afegir l’oli i 300 g de moniato. Triturar-ho tot.
- Incorporar la farina, el llevat i les espècies. Barrejar-ho tot amb les varetes manuals. Queda una massa molt espessa!
- Per últim, afegir les nous trencades en trossos petits i les perles de xocolata.
- Introduir la massa en motlles de muffin i fornejar a 180ºC uns 15-20 min. Fer la prova de l’escuradents per veure si són cuites.
- Un cop fredes, decorar amb xocolata.
Retroenllaç: Muffins de moniato (sense llet) amb xocolata | Celler-Adocse