Això ja s’acaba… les vacances, vull dir, perquè l’estiu i la calor sembla que encara no tenen intencior de marxar.
Per aquells remordiments de consciència que tenim molts en tonar de les vacances, i que, aquest cop sí, començarem a menjar millor, tenim l’amanida de bacallà amb patates. És un plat complert i molt saludable. Refrescant, fàcil i ràpid de preparar. 100% estiu!
És ric en antioxidants, ja que el tomàquet i el pebrot, són aliments que ens aporten grans quantitats de vitamines A, C i E. La ceba i les olives també són aliments rics en flavonoides que són substàncies molt antioxidants. Això fa que sigui un plat altament interessant per a tothom però en especial persones que vulguin reforçar les defenses.
Ingredients: (les quantitats dependran dels vostres gustos)
- Bacallà esqueixat salat
- Patates
- Tomàquet
- Pebrot vermell
- Ceba dolça
- Olives negres d’Aragó
- Oli d’oliva verge extra, vinagre i sal
Procediment:
- Desalar el bacallà. El que compro jo, ja esqueixat, el poso a la nevera ben cobert d’aigua al vespre i al dia següent l’esbandeixo i ja el puc fer servir.
- Coure les patates amb pell, bullides o al microones.
- Rentar i tallar a daus el tomàquet i el pebrot.
- Pelar la ceba i tallar-la a daus.
- Un cop fredes les patates, pelar-les i tallar-les a daus.
- Ja podem muntar l’amanida barrejamt tots els ingredients, afegint les olives i amanint amb oli i vinagre. Podeu afegir sal si el bacallà ha quedat poc salat però tasteu-ho abans per si de cas!
Retroenllaç: Amanida de bacallà amb patates | Celler-Adocse
es fantnatic