Trinxat de col amb botifarra negra

Porto més de 5 setmanes refredada i amb el nas tapat. No és que sigui el més agradable del món, però mirant la part positiva, m’he estalviat molts dies d’aromes d’adolescent concentrat i ahir no vaig patir l’olor a col mentre la bullia per fer el trixat!!
t1

Fer un trinxat és fàcil i ràpid, així que si no abuseu de la botifarra, que farà que costi més de pair, pot ser un bon sopar.

t4

Podeu canviar la botifarra negra per botifarra blanca, o del perol, o cansalada o una mica de tot, ves…

Ingredients:

  • mitja col grossa
  • 2 patates grans o 3 petites. Podeu variar les mides segons les preferències.
  • 3 alls
  • botifarra negra. La quantitat dependrà de com de calòric vulgueu el plat…
  • sal i oli d’oliva verge extra

Procediment:

  1. Pelar i netejar les patates i la col.
  2. Tallar la col i les patates a trossos no gaire grans.
  3. Bullir-ho en aigua amb sal fins que les patates siguin toves.
  4. Treure l’aigua, escórrer bé la col i les patates. Aixafar-ho amb una forquilla. No importa si queda algun trosset.
  5. Passar per la paella la botifarra negra. Millor si li traieu la pell i l’esmicoleu una mica. Mentre es va escalfant es pot anar esmicolant una mica més. S’ha de torrar una mica però vigileu no es cremi!!
  6. Reservar la botifarra i en aquella mateixa paella posar una o dues cullerades d’oli.
  7. Quan l’oli sigui calent, afegir els tres alls pelats i tallats a làmines.
  8. Un cop els alls siguin rossos, afegir el trinxat de col i patata i la botifarra negra. Remenar-ho tot bé i deixar-ho a la paella uns 10 minuts per tal que vagi enrossint una mica. Aneu remenant de tant en tant!!
  9. Ja teniu el trinxat, però si el voleu presentar emplatat com a les fotografies, haureu hagut de guardar-vos una mica de botifarra per posar-la al damunt.

One thought on “Trinxat de col amb botifarra negra

  1. Retroenllaç: Trinxat de col amb botifarra negra | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s