Teniu moniatos a casa? Doncs no perdeu més temps! Correu a engegar el forn i poseu-vos a preparar aquest deliciós bescuit de tardor!
He de dir que no m’agraden els moniatos, però l’altre dia vaig comprar castanyes i no sé perquè vaig pensar que mai havia fet un bescuit de moniato, i podria ser interessant. M’agraden tant els de carabassa i pastanaga, que jo que sé… vaig pensar que el moniato també era taronja i podia sortir alguna cosa bona.
Després de buscar algunes receptes i fer una mica de barreja d’unes i d’altres, i que vaig provar és la que us escric a continuació.
El bescuit em va encantar. Sol està bo. Amb el recobriment de xocolata brutal.
El que més em va sorprendre, és que quan preparava la massa vaig pensar que seria un desastre per dos motius: la massa quedava molt compacta, i inclús un cop al forn, heu de repartir la massa bé en el motlle perquè no és com altres, que després s’adapta a la forma del motlle. I el que em va tirar més enrera era l’olor…No sé… vaig pensar que allò tindria molt de gust a moniato i que ja veuríem. Però no, un cop cuit, queda esponjós i humit, i té un sabor deliciós.
Us recomano que el feu. Jo hi tornaré ben aviat!
Ingredients:
- 300 g de moniato cuit al forn
- 150 g de sucre morè de canya amb melassa
- 4 ous
- 100 g d’oli d’oliva verge extra
- 90 g de llet
- 280 g de farina
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 culleradeta de postres de canyella
- 1/2 culleradeta de postres de gingebre mòlt
- 10 nous
- sucre llustre i xocolata negra per decorar
Procediment:
- Tenir preparats els moniatos ja cuits, freds i pelats.
- Batre els ous amb el sucre i la llet, amb les varetes manuals.
- Afegir l’oli i 300 g de moniato. Triturar-ho tot.
- Incorporar la farina, el llevat i les espècies. Barrejar-ho tot amb les varetes manuals. Queda una massa molt espessa!
- Per últim, afegir les nous trencades en trossos petits.
- Introduir la massa en un motlle i coure en el forn preescalfat a 180ºC. Jo vaig fer dos motlles petits i en 10-15 minuts ja estaven. El motlle gran va trigar uns 40 min.
Retroenllaç: Bescuit de moniato | Celler-Adocse
Retroenllaç: Muffins de moniato (sense llet) amb xocolata | Cuina Amor i Ciència