Llenties exprés

Per aquells dies que no es té gaire temps o gaires ganes de cuinar, són una molt bona solució.

Hi he afegir alga wakame. No és necessari, però si us agrada afegir algues als vostres menjars penseu que l’alga wakame és de gust suau i conté molt calci, iode, ferro i potassi, així que és interessant afegir-ne una mica a l’hora de fer les llenties per aconseguir una aportació extra de minerals.
ll2

A més a més, també hi he posat pebre i cúrcuma. Opcional també, però no només fan les llenties saboroses, sinó que la cúrcuma té propietats, entre d’altres, antioxidants, antiinflamatòries i digestives.

I resulta que el pebre augmenta l’absorció dels seus principis actius potenciant els efectes positius de la cúrcuma.

Ingredients:

  • 1 pot de llenties cuites. Aquestes eren ecològiques.
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 3 alls
  • 2 xoriços tendres de mig pam (petits)
  • alga wakame (opcional)
  • 1-2 cullerades d’oli d’oliva
  • sal, cúrcuma i pebre

Procediment:

  1. Rentar i tallar a trossos grans les verdures.
  2. Posar l’oli en una cassola i afegir la ceba. Salar una mica i donar un parell de voltes. Deixar 2 minuts.
  3. Afegir el pebrot, la pastanaga, els alls, els tomàquets i els xoriços tallats a rodanxes d’un dit de gruix. Salar, remenar una mica més i deixar les verdures un parell de minuts més.
  4. Escórrer i esbandir les llenties. Afegir-les a les verdures i cobrir d’aigua mineral. Que l’aigua sobrepassi un parell de dits de les llenties.
  5. Afegir una mica d’alga wakame, un pessic de pebre i una mica de cúrcuma.
  6. Deixar bullir fins que les verdures s’hagin cuit (10-15 minuts).
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s