Crema de carabassa

A les 10.21 hores d’aquest 23 de setembre comença la tardor astronòmica. Encara falten un parell de dies, però m’avanço amb una recepta ben de tardor! Una crema de carabassa complerta. I dic complerta perquè molts cops la faig només amb ceba, carabassa i pastanaga, però aquest cop hi he afegit un porro i una patata.
c1

Una crema de carabassa ben complerta. I dic complerta perquè molts cops la faig només amb ceba, carabassa i pastanaga, però aquest cop hi he afegit un porro i una patata.

Ingredients:

  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 ceba mitjana
  • 1 patata petita
  • carabassa (entre 500 g i 600 g)
  • Oli, sal i nou moscada
  • Gomasi (optatiu)

Procediment:

  1. Rentar, pelar i tallar totes les verdures.
  2. Esclafar 2 cullerades d’oli d’oliva en una cassola i afegir la ceba i el porro amb una mica de sal.
  3. Deixar sofregir uns 3 minuts, remenant si cal, i afegir la pastanaga i una altra mica de sal. Deixar sofregir uns minuts més.
  4. Finalment incorporar la patata i la carabassa amb un altre pessic de sal. Remenar i deixar-ho tot 5 minuts més, vigilant que no s’enganxi.
  5. Cobrir les verdures amb aigua i deixar bullir fins que la patata i la carabassa siguin toves. Uns 15 minuts.
  6. Triturar-ho tot ben fi. Rectificar de sal i afegir una mica de nou moscada acabada de ratllar. Jo sempre trec una mica de caldo per afegir-ne després fins que la textura sigui la que m’agrada, ja que algun cop m’ha quedat massa líquida.
  7. A la foto hi he posat gomasi al damunt. El sèsam li dóna un gustet molt bo!

One thought on “Crema de carabassa

  1. Retroenllaç: Crema de carabassa | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s