Galetes de Nadal de gingebre i canyella i de vainilla

Els bons costums no s’han de perdre mai, així que per 5è any consecutiu he fet unes galetes per felicitar les festes als meus alumnes de batxillerat.

g3

Bé, per felicitar les festes i per celebrar que no ens veurem les cares durant un parell de setmanes!!

g4

Ells creuen que tenen més ganes de vacances que jo, però estan equivocats!

g2

Aquest any, he fet la recepta tradicional, amb vainilla, però en una altra tongada he canviat la vainilla per un cullerada de gingebre en pols i dues de canyella. Molt bones també!

g5

Ingredients :

  • 250 g de mantega a temperatura ambient (tova)
  • 250 g de sucre llustre
  • 1 ou XL. Si són petits, un ou + un rovell
  • 500 g de farina blanca
  • Una mica de llet (una o dues cullerades grans) de llet
  • Una cullerada sopera d’essència de vainilla o 1 cullerada de gingebre en pols+2 cullerades de canyella en pols

Procediment:

  1. Batre la mantega amb el sucre llustre, ajudant-nos de les varetes elèctriques. Si no en teniu, xafeu-ho tot amb una forquilla, i quan ja es pugui barrejar millor, fer servir les varetes manuals.
  2. Afegir l’ou i l’essència de vainilla i batre una mica més.
  3. Afegir la farina. Batre una mica amb les varetes, però de seguida hi haureu de posar les mans, per seguir amassant.
  4. Afegir la llet, i acabar d’amassar fins que es pugui fer una bola.
  5. Dividir la bola en dos, i posar cada bola entre dos fulls de paper de cuina o paper film transparent.
  6. Estirar amb el corró fins el gruix que vulguem, i reservar a la nevera perquè la massa es refredi i poder tallar bé les galetes.
  7. Quan la massa estigui freda, tallar les galetes. Passar les galetes tallades a la safata, o també es pot posar tota la pasta a la safata, tallar les galetes allà directament, i treure el que sobra.
  8. Amb el forn calent a 180ºC, coure les galetes, fins que estiguin una mica torrades pel lateral (uns 10 minuts).
  9. Un cop cuites, deixar-les refredar sobre una reixeta.
  10. Quan ja siguin fredes per la decoració amb la glassa.

Ingredients per la glassa:

  • 1 clara d’ou
  • uns 200 g de sucre llustre (aproximadament)
  • colorant en pols

Procediment:

  1. Batre una mica la clara.
  2. Anar afegint el sucre llustre i remenar amb una forquilla, sense que quedin grumolls. Afegir sucre fins arribar a la consistència que vulguem.
  3. Si calgués es pot afegir una mica d’aigua o de suc de llimona.
  4. Afegir el colorant i barrejar fins que quedi homogeni.

3 thoughts on “Galetes de Nadal de gingebre i canyella i de vainilla

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

  2. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s