Pastís de patata

Bon i fred matí de dissabte!

p3

Avui toca un primer plat o acompanyament ben fàcil i ben bo! Es pot preparar ràpid i sense gaire feina.

p2

Ve a ser com una truita de patates diferent, ja que els ingredients són molt semblants: patates, ceba, ous…  Però també podeu fer les variacions que preferiu!

p1

Ingredients:

  • Patates
  • Cebes
  • Porro
  • Mozzarella
  • Ous
  • Llet
  • Sal, pebre, oli d’oliva verge extra

Procediment:

Com podeu veure no us poso les quantitats, perquè serà a gust del consumidor, i en funció de la quantitat que vulgueu fer.

  1. Tallar les cebes i els porros i sofregir-los amb oli d’oliva i una mica de sal.
  2. Pelar les patates, rentar-les, i tallar-les ben fines. Si pot ser amb ajuda d’una mandolina.
  3. Pintar amb oli el fons d’un recipient apte per al forn, on vulguem fer el pastís.
  4. Alternar capes de patates, salpebrant, i posant entremig una mica del sofregit de ceba i porro i mozzarella.
  5. Acabar l’última capa amb patata.
  6. Batre dos o tres ous amb una mica de llet i sal, i posar-ho per damunt del pastís.
  7. Acabar posant mozzarella per damunt i fornejar a 180ºC fins que les patates siguin cuites (uns 20 -25 minuts).
  8. Si es daura massa ràpid, cobrir el pastís amb una mica de paper d’alumini.

 

One thought on “Pastís de patata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s