Dues opcions diferents per fer uns farcellets de carbassó: verdures amanides amb olivada o arròs amb verdures.
Estarem d’acord que no és res de l’altre món, però és una manera diferent de presentar un plat de verdura senzill.
Ingredients:
- 1 carbassó
- oli, sal i pebre
Opció 1:
- ceba tendra
- pebrot vermell
- tomàquet d’amanir
- olivada
- sal i oli
Opció 2:
- arròs integral
- alga espagueti de mar (opcional)
- albergínia
- ceba
- xampinyons
- pebre, all, sal i cúrcuma
- oli
Procediment:
- Tallar el carbassó a làmines molt primes amb una mandolina.
- Posar sal i pebre al carabassó i passar-lo per la paella amb una mica d’oli. Reservar.
- Utilitzar un aro d’emplatar i col·locar les làmines de carabassó de manera que facin el farcellet.
- Farcir el farcell, tapar per la part superior i donar la volta sobre el plat on s’han de servir.
Opció 1:
- Rentar i tallar a daus petits les verdures.
- Amanir-les amb oli, sal i olivada.
- Farcir el farcell de carbasssó.
Opció 2:
- Rentar i tallar l’albergínia, la ceba i els xampinyons.
- Sofregir la ceba amb l’all. Afegir l’albergínia i el carabassó.
- Afegir sal, pebre i una mica de cúrcuma, i continuar sofregint fins que les verdures siguin dauradetes.
- Barrejar amb l’arròs que haurem bullit prèviament amb algues espagueti de mar. (Aquí està més ben explicat com bullir l’arròs)
- Afegir una mica d’aigua a l’arròs amb verdures i deixar fer xup-xup fins que s’evapori tota l’aigua.
- Farcir el farcell de carbassó.
Retroenllaç: Farcells de carbassó | Celler-Adocse