Orxata

Ja és aquí… la calor! Tan bé que estava passant el Juliol… però l’estiu és el que té, que tard o d’hora arriben les altres temperatures, la xafogor i tots aquests inconvenients d’aquests mesos. Inconvenients per mi, que sóc més de fresqueta.

o1

Una de les coses bones de les tardes caloroses és l’orxata, que sí, que en podem prendre tot l’any, però no sé, l’orxata fa estiu, oi? I si és a la terrassa i acompanyada d’uns fartons ni us explico! Només falta un bon llibre i és com estar al cel!

o2

I què millor que l’orxata sigui casolana?! Doncs aquí està!

Ingredients:

  • 500 g de xufes
  • 2 litres d’aigua bona
  • 1 branca de canyella
  • 150 g de sucre

Procediment:

  1. Rentar i deixar en remull les xufes unes quantes hores (jo les vaig deixar a la nit).
  2. Picar una mica les xufes i la branca de canyella amb la trituradora i passar-les a un bol ben gros, amb el sucre i 1 litre d’aigua.
  3. Triturar-ho tot amb la batedora. Us podeu saltar el pas de picar-les, però llavors potser és més difícil batre-ho tot amb la batedora només.
  4. Agafar un drap fi ben net, mullar-lo amb aigua, i posar-lo al damunt d’un altre bol. Colar l’orxata.
  5. Tornar a posar les xufes triturades al primer bol, afegir el segon litre d’aigua i tornar a batre.
  6. Tornar a colar el líquid i barrejar-lo amb el primer.
  7. Guardar l’orxata a la nevera per prendre ben frequeta!!!

4 thoughts on “Orxata

  1. Retroenllaç: Orxata | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s