Amanida fresca de bròcoli

Recepta d’estiu súper fàcil i bona. I que consti que el bròcoli no m’agrada gaire…

Però el bròcoli (Brassica oleracea var. italica) és un dels 10 aliments més recomanats per les seves propietats nutricionals. I és que entre altres coses, el bròcoli, i tota la família de les crucíferes, contenen substàncies amb un efecte anticancerigen reconegut.

Conté vitamina C, àcid fòlic, vitamina E, potassi, vitamina A, ferro, fòsfor, magnesi, vitamina B6, B2, B3…

I també proporciona calci d’alta biodisponibilitat, en comparació amb el de la llet de vaca o les llavors de sèsam.

d’alta biodisponibilitat en comparació amb el de la llet de vaca i el de les llavors de sèsam, ametlles o mongetes – See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/tamara-paro/alimentacio-i-osteoporosi#sthash.5DIFG8BY.dpuf
d’alta biodisponibilitat en comparació amb el de la llet de vaca i el de les llavors de sèsam, ametlles o mongetes – See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/tamara-paro/alimentacio-i-osteoporosi#sthash.5DIFG8BY.dpuf
d’alta biodisponibilitat en comparació amb el de la llet de vaca i el de les llavors de sèsam, ametlles o mongetes – See more at: http://www.etselquemenges.cat/especialista/tamara-paro/alimentacio-i-osteoporosi#sthash.5DIFG8BY.dpuf

b1

Així que vistes les propietats, millor començar a incorporar-lo a la dieta. Aquesta recepta és una bona manera de fer-ho!

Ingredients (per 2 o 3 racions):

  • 1 bròcoli
  • 1 pebrot vermell
  • 1 tomàquet
  • 1 ceba tendra
  • 5 fulles de menta
  • 5 branquetes de julivert acabat de picar
  • Suc de ½ llimona
  • Pebre negre en pols
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Una mica de sal marina

Preparació:

  1. Tallar el bròcoli en branquetes. Netejar-lo bé i cuinar-lo al vapor (4 minuts) o al microones (2 minuts) i deixar-lo refredar.
  2. Tallar el pebrot, el tomàquet i la ceba a dauets.
  3. Picar bé la menta i el julivert. Barrejar-ho amb el suc de llimona, l’oli, el pebre i la sal.
  4. Barrejar el bròcoli amb les verdures i amanir-lo amb la salsa.

 

One thought on “Amanida fresca de bròcoli

  1. Retroenllaç: Amanida fresca de bròcoli | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s