Paté de nous

El brioix de l’altre dia va estar molt bé, però tampoc ens emocionem massa eh…!! Tornem amb les propostes una mica més saludables:

Paté de nous i tofu.

Això del tofu no ho he posat al títol perquè sinó molts de vosaltres ni us ho haguéssiu mirat.

Cal dir que no sóc gaire amant del tofu. Ni del sabor i textura que té, ni dels inconvenients que pots suposar, però aquest paté està boníssim!

Inconvenients??? Què diu aquesta?? Doncs us explico:

Fa uns anys va haver un boom en què molta gent va canviar la llet i iogurts de vaca pels respectius de soja.

De la soja potser hi ha un parell de coses a tenir en compte:

Temes més greus a part, que no escriuré per no haver de referenciar articles científics ni posar-me dramàtica, potser estaria bé saber que la soja és un llegum. La llet de soja s’obté a partir de la soja crua, i això fa que pugui produir gasos i sigui indigesta si no fem una bona digestió.

A més a més, la soja NO fermentada (llet, iogurts, tofu…) inhibeix l’absorció de ferro (contraindicada per persones amb anèmia), de zinc (al tanto per qüestions de pròstata) i del iode (no l’haurien de prendre persones amb hipotiroïdisme).

pate

I després de tot això us poso el paté de tofu??? a veure, si fem una llista d’inconvenients del bacon, potser ens posem a plorar… i bo que és i bé que en mengem, la majoria…!!  Però no cada dia i sent conscient del què mengem…

Aquest paté està molt bo i és una alternativa per fer de tant en tant!

Ingredients:

  • 1 bloc de tofu fresc (uns 250-300g)
  • 100 g de nous
  • 1 cullerada de mugi miso (opcional. Si no en teniu, poseu una mica de sal)
  • 1 o 2 cullerades d’oli d’oliva
  • 2 cullerades de suc concentrat de poma (opcional)
  • mostassa al gust (1/2 cullerada? 1?)

Procediment:

  1. Bullir el tofu durant uns 10 minuts (important per fer-lo més fàcilment digerible).
  2. Torrar una mica les nous en una paella.
  3. Un cop hagin passat els deu minuts, escórrer el tofu i triturar-lo amb la resta d’ingredients.
  4. Per aconseguir la consistència desitjada es pot afegir una mica d’aigua de cocció del tofu. A mi no em va caldre.

 

 

Anuncis

One thought on “Paté de nous

  1. Retroenllaç: Recull d’idees pels àpats festius | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s