Hamburguesa de salmó i gambes

L’altre dia vaig dir que una altra de les coses que m’absorvia part del temps era un tema que estava preparant pel futur.

I no és res més que, juntament amb la meva amiga Loraine, aquest juliol farem un curs de cuina! Ens fa molta il·lusió!

Precisament ens vam conèixer en un curs de cuina i ara ens ve molt de gust poder fer un curs juntes per ensenyar les quatre coses que sabem i poder-nos-ho passar bé cuinant!

Seran 5 sessions i el tema que hem escollit és… HAMBURGUESES i els seus guarniments, per poder fer plats únics i saludables a partir d’hamburgueses de diferents tipus.

Un curs apte per a tots els públics, ja que seran receptes molt senzilles, però ben bones!

Ara només ens cal esperar que s’hi apunti prou gent per a poder-lo fer!

I és clar, també practicar diferents possibilitats. Aquesta n’és una: hamburguesa de salmó i gambes. Bona bona!

hamb

Ingredients (per a 4-6 hamburgueses):

  • 350 g de salmó fresc (pesat ja net, sense pell ni espines)
  • 120 g de gambes (després de pelar-les)
  • 1 ceba tendra de mida mitjana
  • 1 all
  • 20 g de pa ratllat
  • pebre
  • sal
  • julivert fresc
  • salsa de soja

Procediment:

  1. Picar el salmó amb un ganivet. Si no feu amb la picadora mirar que no quedi triturat del tot.
  2. Tallar les gambes molt petitonetes.
  3. Tallar la ceba molt petita. Fer el mateix amb l’all.
  4. Barrejar-ho tot, afegint pebre acabat de moldre, sal, el pa ratllat i julivert fresc ben picat.
  5. Si veieu que no us ha quedat massa ben picat tot, podeu triturar tota la massa junta. L’hamburguesa queda més compacte (és la de la foto), però jo n’he fet una de cada, i potser m’ha agradat més sense triturar-la del tot perquè s’aprecien millor els sabors. Tot és qüestió que ho proveu!
  6. Donar forma a les hamburgueses i passar-les per la planxa amb una mica d’oli.
  7. Just les traieu del foc, pintar-les amb una mica de salsa de soja rebaixada amb aigua.
  8. Servir-les acompanyades d’una maionesa suau (he fet la maionesa de llet afegint una mica de suc de llimona), tomàquet, ceba, cogombrets amb vinagre…
Anuncis

5 thoughts on “Hamburguesa de salmó i gambes

  1. Retroenllaç: Hamburguesa de salmó i gambes | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s