Aquest Nadal vam estar a Jordània.
I tenien calçots!!!
Hi vam estar 10 dies, i els 4 últims els vam passar al desert de Wadi Rum. Var ser fantàstic!
Cada dia fèiem activitats diferents amb el nostre guia, i quan arribava l’hora de dinar… paràvem, arreplegàvem una mica de llenya, i el bon home ens preparava un dinar senzill però boníssim! Bàsicament, hummus i puré d’albergínia, amanida de cogombre, tomàquet i salsa de iogurt amb oli d’oliva i també ens feia una mena de sofregit amb ceba, tomàquet, tonyina i mongetes, que després menjàvem amb pa de pita.
I l’altre dia ens va venir al cap! Així que em va faltar temps per posar-m’hi. Com a cereal, en comptes del pa de pita, ho vaig acompanyar amb quinoa.
Ingredients:
- 1 all
- 2 cebes grosses
- 200 g de tomàquet triturat cru
- 1 pot de mongetes blanques
- 1-2 llaunes tonyina
- quinoa
- alga espagueti de mar (opcional)
- oli d’oliva verge extra
- sal
Procediment:
- Tallar l’all i la ceba a cubs i sofregir-la amb un bon raig d’oli i sal.
- Quan la ceba estigui daurada, afegir la tonyina esmicolada. Deixar uns minuts (3 o 4) remenant si cal.
- Afegir el tomàquet i deixar que vagi fent xup-xup tranquil·lament.
- Quan la salsa ja estigui quasi feta (després d’uns 20-30 minuts ) afegir les mongetes ben esbandides i deixar uns 10 minuts més.
- Per coure la quinoa, mesurar la quantitat que vulguem i esbandir-la molt bé. Això és molt important, ja que la quinoa té saponines.
- Posar la quinoa en un cassó, amb el doble de la mesura en aigua, sal i algues espagueti de mar (per exemple).
- Tapar el cassó i portar a ebullició. Un cop bulli, baixar el foc i deixar coure 15-20 minuts (fins que es begui tota l’aigua).
- Preparar el plat barrejant la quinoa amb el sofregit de mongetes.
Hola Laura! estic passant les vostres adreces als contactes del correu i he vist que em vas apuntar el blog, he entrat a mirar-lo i aquí estic. M’agrada molt, hi tens moltes coses. He llegit que estàs fent un master de nutrició i dietètica, a on? a la universitat? no me’n vas dir res. Hi aniré entrant de tant en tant i seguint-te. Felicitats per tan bona feina. Una abraçada! isa
Hola Isabel!
Gràcies pel teu comentari i per tot el que em vas ensenyar! Sí, el màster l’estic fent a la universitat. Tot just he començat aquest semestre.
Fins aviat, espero!