Sofregit de mongetes blanques amb quinoa

Aquest Nadal vam estar a Jordània.

j5

I tenien calçots!!!

j6

Hi vam estar 10 dies, i els 4 últims els vam passar al desert de Wadi Rum. Var ser fantàstic!

j7

Cada dia fèiem activitats diferents amb el nostre guia, i quan arribava l’hora de dinar… paràvem, arreplegàvem una mica de llenya, i el bon home ens preparava un dinar senzill però boníssim! Bàsicament, hummus i puré d’albergínia, amanida de cogombre, tomàquet i salsa de iogurt amb oli d’oliva i també ens feia una mena de sofregit amb ceba, tomàquet, tonyina i mongetes, que després menjàvem amb pa de pita.

j3
j1

I l’altre dia ens va venir al cap! Així que em va faltar temps per posar-m’hi. Com a cereal, en comptes del pa de pita, ho vaig acompanyar amb quinoa.

q3

q2

Ingredients:

  • 1 all
  • 2 cebes grosses
  • 200 g de tomàquet triturat cru
  • 1 pot de mongetes blanques
  • 1-2 llaunes tonyina
  • quinoa
  • alga espagueti de mar (opcional)
  • oli d’oliva verge extra
  • sal

Procediment:

  1. Tallar l’all i la ceba a cubs i sofregir-la amb un bon raig d’oli i sal.
  2. Quan la ceba estigui daurada, afegir la tonyina esmicolada. Deixar uns minuts (3 o 4) remenant si cal.
  3. Afegir el tomàquet i deixar que vagi fent xup-xup tranquil·lament.
  4. Quan la salsa ja estigui quasi feta (després d’uns 20-30 minuts ) afegir les mongetes ben esbandides i deixar uns 10 minuts més.
  5. Per coure la quinoa, mesurar la quantitat que vulguem i esbandir-la molt bé. Això és molt important, ja que la quinoa té saponines.
  6. Posar la quinoa en un cassó, amb el doble de la mesura en aigua, sal i algues espagueti de mar (per exemple).
  7. Tapar el cassó i portar a ebullició. Un cop bulli, baixar el foc i deixar coure 15-20 minuts (fins que es begui tota l’aigua).
  8. Preparar el plat barrejant la quinoa amb el sofregit de mongetes.

 

Advertisement

2 thoughts on “Sofregit de mongetes blanques amb quinoa

  1. Hola Laura! estic passant les vostres adreces als contactes del correu i he vist que em vas apuntar el blog, he entrat a mirar-lo i aquí estic. M’agrada molt, hi tens moltes coses. He llegit que estàs fent un master de nutrició i dietètica, a on? a la universitat? no me’n vas dir res. Hi aniré entrant de tant en tant i seguint-te. Felicitats per tan bona feina. Una abraçada! isa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s