Vinga va, una d’aquelles propostes fàcils, fàcils, per aquest cap de setmana.
Aquesta recepta és com la coca de vidre, que la pot fer tothom, en un moment, i sempre surt bé.
Aquesta vegada les he fet només amb sucre, però també les podeu fer amb sucre i canyella, amb xocolata, amb nocilla… i inclús salades! pernil i formatge, sobrassada…
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full, si pot ser rectangular
- sucre blanc
Procediment:
- Si la pasta de full és congelada, deixar-la descongelar.
- Escampar sucre per damunt de la pasta de full. Si cal passar el corró suaument per tal que s’enganxi, i si no, prémer amb les mans una mica.
- Fer una línia imaginària en mig de la làmina, i enrotllar la pasta des de cada extrem fins que es trobin al centre. (Si en comptes d’ulleres voleu espirals, doncs només ho enrotlleu des d’una banda). Encara que no us quedi ben rodonet i us sembli que està una mica aixafat no passa res! Al forn, elles soles ja agafen bona forma!
- Tallar transversalment les ulleres amb un gruix de mig dit, aproximadament.
- Col·locar-les a la safata, sobre paper de forn, ben separades perquè creixeran!
- Coure al forn, que ja tindrem calent a 180ºC, fins que estiguin dauradetes. Al tanto no es cremin d’abaix que de vegades passa…
- Un cop fetes són espectaculars, però si voleu, encara les podeu banyar amb xocolata!
- Si les volguéssiu fer amb xocolata per dins, en comptes d’escampar-hi sucre, escampara xocolata fosa (Nestlés postres) o Nocilla, i enrotllar-ho. És una mica més”pringós”, però no importa, després us podeu llepar les mans!
Retroenllaç: Ulleres de sucre | Celler-Adocse
Retroenllaç: Ulleres de sucre amb xocolata | Cuina Amor i Ciència
Reblogged this on Celler-Adocse.
Nenaa, en vaig fer fa dues setmanes i són super fàcils i queda de conya!!! 🙂
Oi que sí!!!
Et dec la resposte del mail! però vaja, la faig com tu, només que en comptes 6 rovells els peso, perquè hi ha rovells, rovellets i rovellassos!