Ho sé, ho sé… quin nom de recepta més estrany… però és que avui volia compartir el que estem (estan…) fent els nois i noies de 1r de Batxillerat.
Fa temps que vaig veure un altre institut que feia alguna cosa semblant i aquest any, per les característiques del grup, vaig pensar que era ideal començar a fer-ho nosaltres.
Han engegat un blog proposant problemes de Física contextualitzats i amb una mica de gràcia. I la veritat és que s’ho curren!
El nom del blog el van triar entre tots, i finalment es va acordar que s’anomenés “Tenim més problemes que…”. D’aquesta manera cada problema comença amb ” Tenim més problemes que…” i alguna cosa relacionada amb el problema, per exemple: “Tenim més problemes que la fletxa d’Antonio Rebollo”. Recordeu l’encesa del peveter de les olimpíades del 92? Doncs ara, alumnes que encara no havien nascut llavors, utilitzen la famosa fletxa per proposar un problema de tir parabòlic.
Cada divendres pengen dos problemes i durant una setmana poden retocar coses. No sempre els plantegen bé a la primera, o no s’entén bé l’enunciat o qualsevol cosa, per això tant la resta de companys com jo mateixa fem suggeriments. I si vosaltres us animeu, també podeu fer arribar els vostres comentaris directament al seu blog, ja que és una pàgina accessible a tothom.
Si voleu donar un cop d’ull, ho podeu fer aquí: http://www.tenimmesproblemesque.blogspot.com.es/
Sigui com sigui, ahir vaig fer unes muffins fàcils fàcils de taronja i nous, i realment vaig tenir problemes per resistir-me a no menjar-me-les totes de cop. Us les recomano! Queden molt i molt tendres!
- 3 ous
- 1 taronja
- 250 g de sucre
- 100 g d’oli de gira-sol
- 130 g de nata líquida 18% m.g. (tot i que si és nata del 35% m.g. tampoc passa res, només que tindrà més greix…)
- 250 g de farina
- 1 culleradeta de postres de bicarbonat
Procediment:
- Rentar bé la taronja i triturar-la. No ha de tenir la pell massa gruixuda perquè sinó quedarà amargant.
- Barrejar els ous amb el sucre fins a obtenir una massa cremosa.
- Incorporar l’oli i la nata a la taronja i barrejar-ho tot.
- Afegir la farina i el bicarbonat i batre fins que la massa ja sigui uniforme.
- Fornejar a uns 180ºC fins que estigui cuit.
Retroenllaç: Tenim més problemes que… poder-nos resistir als muffins de taronja amb nous | Celler-Adocse
Reblogged this on Celler-Adocse.