Cupcake de xocolata i Guinness

Sí, sí… xocolata i cervesa Guinness!!

És la versió cupcake del pastís Guinness, que ja molta gent coneix. Aquest pastís, fet amb cervesa negra, un cop acabat sembla ben bé una cervesa negra. El bescuit és consistent, amb un intens gust a trufa. I per damunt la crema blanca, que sembla l’escuma de la cervesa, i que li dóna el toc perfecte.

cup3

La recomanació és deixar-lo reposar. D’un dia per l’altre està encara més bo! I evidentment, s’ha de guardar a la nevera per la crema de nata.

cup2


Ingredients pel pastís:

  • 250 ml de cervesa Guinness, si pot ser d’ampolla.
  • 250 g de mantega
  •  75 g de cacau pur en pols
  • 400 g de sucre
  • 250 g de farina
  • 1 cullerada d’essència de vainilla
  • 2 culleradetes de cafè de bicarbonat
  • 140 ml de nata líquida
  • 2 ous

Ingredients per la crema:

  • 300 g de formatge tipus Philadelphia
  • 150 g de sucre llustre
  • 360 ml de nata líquida (sobretot que sigui per muntar!!)

Procediment:

  1. Posar la mantega en un cassó amb la cervesa, i escalfar-ho fins que la mantega estigui fosa.
  2. En un bol barrejar tots els ingredients sòlids.
  3. En altre bol batre els ous amb la nata i l’essència de vainilla. Afegir la mantega amb la cervesa.
  4. Barrejar els ingredients dels dos bols i batre manualment fins que les dues masses estiguis ben integrades.
  5. Repartir en càpsules de cupcake o en un motlle de pastís, previament enfarinat.
  6. Introduir al forn, escalfat a 180ºC, fins que el pastís estigui cuit. Si ho feu versió magdalenes són uns 20-25 minuts. Versió pastís, uns 50 minuts.
  7. Per la crema, batre amb una forquilla el formatge amb el sucre.
  8. Muntar la nata i barrejar-la amb la crema de formatge, amb moviments de baix cap a dalt, per tal que no es baixi la nata, fins que estigui tot ben incorporat.
  9. Deixar la crema a la nevera. Quan el pastís o els cupcakes estiguis freds, repartir la crema pel damunt i deixar-ho reposar tot a la nevera d’un dia per l’altre.
Anuncis

2 thoughts on “Cupcake de xocolata i Guinness

  1. Retroenllaç: Cupcake de xocolata i Guinness | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s