Quinoa amb poma i salsa al curry

La quinoa no és botànicament un cereal, però ho sembla.

No té gluten i les seves proteïnes contenen tots els aminoàcids essencials, la qual cosa és molt interessant. A més a més, és molt digestiva, pobre en greixos i el seu contingut de minerals és superior que en altres cereals (ferro, calci, fòsfor i potassi).

quinoa1

De vegades tinc la sensació que publico receptes tan fàcils que no tenen molt interès ni emoció, però llavors recordo que el blog va néixer com a recull de receptes, per poder-les tenir a mà i ordenades. Si a més serveixen d’idea per algú… encara millor!

 

quinoa2

Ingredients:

  • 1 tassa de quinoa
  • Un grapadet d’ametlles torrades
  • 1/2  poma
  • Un grapadet de panses

Ingredients per la salsa:

  • 1 cullerada de mel
  • 1 culleradeta de curry
  • 1-2 cullerades de suc de llimona
  • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra
  • Una mica de menta fresca picada
  • Sal i pebre

Procediment:

  1. Coure la quinoa a foc lent, en aigua bullint amb una mica de sal. 1 part de quinoa per dues d’aigua.
  2. Preparar la salsa barrejant tots els ingredients. Si cal, fondre la mel al microones.
  3. Picar les ametlles en trossos grans.
  4. Pelar i tallar a làmines la poma.
  5. Barrejar-ho tot i amanir-ho amb la salsa de mel i curry.
Anuncis

5 thoughts on “Quinoa amb poma i salsa al curry

  1. Retroenllaç: Quinoa amb poma i salsa al curry | Celler-Adocse

  2. Retroenllaç: Amanida de quinoa amb alvocat | Cuina Amor i Ciència

  3. Retroenllaç: Mill amb cigrons, carxofa i porro | Cuina Amor i Ciència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s