Avui un plat nou que no havia fet mai.
Tenia un pot de mongetes azuki ecològiques, ja cuites. Havia llegit que eren tan estupendes per tantes coses i… són el que s’utilitza per elaborar els dolços japonesos Dorayaki (els pastissets del Doraemon!).
I avui les he estrenat, amb un plat senzill. No sóc molt amant dels llegums jo, així que sempre prefereixo altres menjars, però m’han sorprés i agradat suficient per a repetir diverses vegades i introduir-les a la meva alimentació habitual.
- Mongetes azuki ja cuites (un pot)
- arròs blanc o integral bullit
- 1 pastanaga
- mig pebrot verd
- 1 all
- 1 cullerada de gomasi (sal de sèsam) per persona (es compra a les botigues d’alimentació ecològica). Se’n pot prescindir però li dóna un toc especial.
- oli d’oliva verge extra i sal
Procediment:
- Rentar les mongetes .
- Bullir l’arròs en aigua salada.
- Tallar la pastanaga i el pebrot a daus, i sofregir-los.
- Afegir l’all i quan estigui cuit, afegir les mongetes i donar-hi unes quantes voltes.
- Incorporar la quantitat d’arròs blanc que vulgueu.
- Servir i afegir una cullerada de gomasi al damunt de cada plat.
Retroenllaç: Mongetes azuki amb arròs | Celler-Adocse